Депутати облради вимагають скликати позачергову сесію через сфальсифіковане погодження щодо ільменітів

Депутати облради вимагають скликати позачергову сесію через сфальсифіковане погодження щодо ільменітів

Звернення до голови обласної ради підписала третина народних обранців.

6 березня депутати Житомирської обласної ради зареєстрували депутатське звернення до голови обласної ради з вимогою скликати позачергову сесію, щоб скасувати рішення попередньої сесії.

На 9 сесії Житомирської обласної ради VII скликання, яка відбулася 23 лютого 2017 року, депутати розглядали клопотання Державної служби геології та надр України по двох надрових питаннях, пов’язаних з підприємствами ПП «ДБР-3» та ТОВ «АБВ-4».

Під час голосування по цих питаннях депутати були введені в оману тим, що голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма виніс питання на голосування неправильно – з порушенням статті 46 регламенту Житомирської обласної ради, оскільки вони суперечили проекту рішення та рекомендації профільної комісії. 

Відео дня

«Результат голосування не співпадає з реальною позицією депутатів щодо розглянутих питань та суперечить інтересам громадськості. Той проект рішення був «за відмову». Проте голова обласної ради поставив на голосування питання «про підтримку» проекту рішення, а підписав «про погодження» клопотання. Заяви про відкликання своїх голосів написали депутати з декількох фракцій ще під час сесії 23 лютого», – розповів Дмитро Кропачов. 

Він також зазначив, що підприємства ПП «ДБР-3» та ТОВ «АБВ-4» мають одних і тих самих власників, одного керівника та зареєстровані за адресою масової реєстрації юридичних осіб. Майже 2 роки ПП «ДБР-3» настирливо пробирається в Житомирську область, щоб видобувати ільменіт. Після отримання спецдозволу ці підприємства можуть бути перепродані будь-кому, наприклад, групі компаній Дмитра Фірташа. Саме його компанії давно поклали око на родовища ільменіту в Житомирській області та постачають ільменіт на окуповану територію України.

«Ці питання не пройшли профільну комісію. Їх представники навіть не приховували того, що дані організації мають на меті отримати спецдозволи не з метою раціонального добутку корисних копалин, а для «перепродажу», – зазначив депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук.

Про те, що їх ввели в оману, більшість народних обранців дізналися вже після сесії. Депутатське звернення про скликання позачергової сесії та скасування рішення, пов’язані підприємствами ПП «ДБР-3» та ТОВ «АБВ-4», підписала необхідна третина депутатів обласної ради (для скликання сесії відповідно до статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» не менш як однієї третини депутатів від загального складу ради).

Депутат Житомирської обласної ради Володимир Кропивницький наголосив, що скликати позачергову сесію потрібно негайно.

«Підприємства-прокладки можуть отримати ліцензію вже найближчим часом. Тоді відстояти це питання в суді та виправити ситуацію буде значно складніше», – переконаний депутат.

Прес-служба депутата Житомирської обласної ради Дмитра Кропачова


Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up