Як одержати 77,5 тис грн зарплати за сумісництвом, не працюючи, - знає чиновник ОДА

Як одержати 77,5 тис грн зарплати за сумісництвом,  не працюючи, - знає чиновник ОДА

Щоправда, прокуратура "лайфхак" оцінила інакше: штрафом або позбавленням волі на строк до трьох років.

Прокуратурою Житомирської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника відділу управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації, - повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області. 

Посадову особу обвинувачують у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене повторно, що завдало значної шкоди).

Досудовим розслідуванням установлено,  що чиновник, скориставшись службовою недбалістю посадових осіб обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Житомирської обласної ради, зловживаючи довірою, протягом майже двох з половиною років, з червня 2014 по жовтень 2016 роки, заволодів державними коштами на загальну суму 77 443 грн.

Відео дня

Зокрема, він надав усі необхідні документи та написав заяву, відповідно до якої його прийнято за сумісництвом на посаду лікаря-епідеміолога відділу профілактичної, організаційно-методичної роботи та епідмоніторингу. Однак, своїх посадових обов’язків не виконував, насправді не працював, при цьому отримуючи зарплату.  

Справу розглядатиме Корольовський районний суд міста Житомира.

Публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура Житомирської області.

Додатково: злочини зазначеної категорії караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up