Антолій Сахневич: «Ти прийшов на цю землю людиною, тож залишайся людиною до кінця»

Антолій Сахневич: «Ти прийшов на цю землю людиною, тож залишайся людиною до кінця»

Журналісти «20 хвилин» продовжують спілкуватися з депутатами Житомирської міської ради в рамках проекту «Твій місцевий депутат» і дізнаватися про їхні здобутки, які пішли на користь житомирян.

 

Цього разу ми вели розмову з депутатом міськради, директором Житомирського міського територіального центру соціального обслуговування Житомирської міської ради Анатолієм Сахневичем, котрий поділився своїми враженнями про роботу міської ради та власними досягненнями на посту народного обранця.

«20»: Коли і чому вирішили балотуватись у депутати міської ради?

  • Чесно кажучи, я не планував балотуватися в депутати міської ради. Але так сталося, що партія сказала – і я пішов. Моєю основною метою було приділити увагу самотнім житомирянам, пенсонерам, інвалідам. Зараз вдається допомогти людям. Є в наяності продуктові набори, гумантарний одяг, палиці та інвалідні візки.

    <

    Відео дня
    /li>

«20»: Чи не шкодуєте про прийняте рішення?

  • Звичайно, працювати тяжко. Адже це і комісії, і сесії, які займають дуже багато часу. Добре, що є розуміючі люди, які зможуть мене підмінити на роботі, коли я відсутній.

«20»: До складу якої комісії ви входите? Та які важливі рішення з вашої подачі були підготовлені?

  • Я входжу до складу регламентної комісії, яка контролює всі норми законодавчого правопорядоку. З мого боку були ініціативи, які стосуються похилих людей. З моєї подачі в цьому році було виділено 210 тис грн на продуктові набори, щоб пенсіонери могли вижити в цей скрутний час. У нас люди отримують пенсії 1200 грн., на ці кошти неможливо вижити, якщо немає допомоги. Люди не вірять субсидіям, платять за комунальні послуги, купують ліки і практично жити немає за що. Входить, що вони не живуть, а виживають. І звичайно, ця допомога, яку ми надаємо, дуже важлива для них, оскільки продуктових наборів вистачає на місяць харчування.

«20»: Чи допомагає депутатська діяльність у повсякденному житті?

  • Так. Наприклад, у п’ятницю була ситуація, що в підвалі будинку прорвало трубу, і ніхто не поспішав її лагодити. Я як депутат, зателефонував до відповідної установи, і ця проблема була моментально ліквідована. Сьогодні вирішувати будь-які питання набагато легше, ніж було раніше. У нас 1800 самотніх людей і 6 000 тих, які потрапили у тяжке й скрутне становище. Тому моє депутатство дає «зелене світло» у вирішенні проблем для таких людей.

«20»: Чи є у вас власна приймальня? Коли і з яких питань до вас можуть прийти люди?

  • До мене можуть звертатися люди кожного дня у Житомирський міський територіальний центр соціального обслуговування за адресою: вул. Вокзальна, 18а. Я нікому не відмовлю і завжди всіх прийму. Якщо ж мене немає на місці, громадяни можуть звернутися до головного бухгалтера, яка потім передасть звернення. Також, окрім соціальних проблем, сьогодні багато людей йде зі скаргою на комунальні проблеми. Адже ЖЕКи наче і є, але водночас їх немає. ОСББ ще не всюди створили, тому комунальна тема поки що болюча.

«20»: Що вам вдалося зробити як депутату минулих каденцій?

  • Я вже чотири рази обирався депутатом міської ради. За цей час багато зусиль доклав до територіального центру соціального обслуговування. Адже довелося приміщення ремонтувати «з нуля». Раніше тут не було ані вікон, ані дверей. Все, що тут є – зроблено руками працівників центру і за кошти благодійників.

«20»: Яке рішення міської ради ви вважаєте найскандальнішим або таким, яке шкодить городянам і Житомиру?

  • Хочу сказати, що зараз в Житомирі багато чого робиться: місто розбудовується, впорядковуються парки та вулиці. Житомир набуває ошатнішого вигляду. Однак скільки людей, стільки й думок. Одні говорять навіщо було класти тротуарну плитку, іншим не подобається, що замінюють світлофори. Але якщо взяти в цілому, всі ці зміни потрібні. У мера Сергія Івановича дуже багато скарг від житомирян, але я впевнений, що пройде час, і люди скажуть, що це дійсно було потрібно. Тому підтримую нашого мера в його ідеях.

Щодо внутрішньої атмосфери між депутатами хочу сказати, що прийшло дуже багато молодих депутатів, які багато з чим ще не зустрічалися на своєму шляху. Але я вважаю, що пройде рік-два, і вони будуть виважено приймати рішення. В цілому, команда непогана. У кожного з них добрі серця, жага до того, щоб допомогти людям, і це є дуже важливим.

«20»:  Чи вважаєте, що у місцевих депутатів є достатньо повноважень, аби впроваджувати реальні зміни у місті?

  • Зміни та починання завжди даються тяжко будь - кому. Наприклад, хотіли на Михайлівській посадити гарні дерева. Однак з цього приводу виникло багато непорозумінь, тому міський голова вирішив залишити старі липи. Але якщо подивитися на ці липи, то вони не мають естетичного вигляду.

Хочу сказати, що коли є команда однодумців, тоді легко вирішувати проблеми. Маю на увазі нашу партію. Адже перед тим, як йти на сесію ми зважено вивчаємо всі питання між собою, і вже потім в нас не виникає непорозумінь та суперечок.

«20»: Як ви вважаєте, які потрібно зробити першочергові кроки для покращення Житомира?

Світлана Скляр

  • Про владу у всьому світі судять, як вона ставиться до дітей та літніх людей. На усіх чекає старість, тому хотілося б, щоб наша держава і місцева влада турбувалася про людей похилого віку. Якщо це буде, то і жити будемо добре.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up