На «Інтері» розкажуть про дівчинку з Житомирської області з рідкісним захворюванням

На «Інтері» розкажуть про дівчинку з Житомирської області з рідкісним захворюванням

На «Інтері» в середу, 28 лютого в програмі «Стосується кожного» о 18.00 розкажуть про дівчинку з Житомирської області з рідкісним захворюванням.

Одна з героїнь випуску – 3-річна Аріна Мовчанюк з Житомирської області. Кілька років тому в родині дівчинки сталося велике горе: від рідкісного генетичного захворювання помер її старший брат. А в півтора року ворожий ген виявили і у самої Орисі. У дівчинки хвороба Баттена. В Україні – всього 6 людей з таким діагнозом. Батьки Аріни – Олеся і Олег Мовчанюки – не збираються здаватися. Щоб дати дочки шанс на нормальне життя, вони організували збір грошей. Складною ситуацією сім'ї пробували скористатися шахраї: їх запросили в нібито австрійську клініку, де намагалися забрати всі гроші.

29 лютого, а в невисокосних роки 28 лютого відзначають Міжнародний день рідкісних захворювань. У програмі «Стосується кожного» будуть розказані історії ще двох дітей, яких називають «один на мільйон».

Відео дня

«Сьогодні в нашій студії будуть дивовижні люди і неймовірно талановиті діти, – говорить ведучий ток-шоу «Стосується кожного» Андрій Данилевич. – Вони дійсно унікальні у своїй доброті, у своєму ставленні до життя і в своєму бажанні жити».

 

6-річна Іванка Перебийніс з вже три роки бореться із загадковою хворобою. У дівчинки випало волосся, і вона соромиться з'являтися на людях. Батьки всіляко намагаються підбадьорити дочка, а тато Іванки з солідарності поголив собі голову.

Редактори «Стосується кожного» організували для сім'ї консультації кращих фахівців у сфері дитячої імунології, які готові детально обстежити дівчинку, щоб встановити діагноз.

Киянин Арсеній Кошарський в свої 14 років такого ж зростання, як і його 9-річна сестра. У хлопця рідкісне захворювання – мукополісахарідоз II типу. Мудрий не по роках Арсеній з підручних засобів створює різні винаходи: вдосконалений прототип гідравлічної руки, світильники з алюмінію. Хлопець також може похвалитися кулінарними здібностями, особливо добре у нього виходить випічка. Мало хто знає, але таким дітям потрібно докладати неймовірних зусиль, щоб своїми руками створювати всі ці речі: їм важко навіть просто взяти чашку в руки. Адже через хворобу пальці Арсенія до кінця не розгинаються.

«Ці діти – унікальні, - розповідає голова громадської організації «Орфанні захворювання України» Тетяна Кулеша. – Я знаю це, тому що у мене вдома – така ж дитина, як і діти в цій студії. Мені б дуже хотілося, щоб держава все-таки повернулася обличчям до таких людей і надавало їм підтримку. На жаль, особливість цих дітей в тому, що їх хвороби – невиліковні. Вони потребують довічного лікування. У будь-якій європейській країні держава бере на себе відповідальність за лікування таких дітей. І сьогодні я хочу звернутися до нашого уряду: дайте можливість жити дітям з орфанними захворюваннями».

Про важку боротьбу з рідкісними невиліковними недугами дітей і їх батьків – в новому випуску «Стосується кожного» під назвою «Один на мільйон». Чим ці особливі діти зможуть здивувати дорослих, і які несподівані зустрічі чекають їх у цій програмі? Дивіться в середу, 28 лютого, о 18:00 на телеканалі «Інтер».

 

Коментарі (1)
  • albaker loanfirm

    Мојот сопруг и јас имавме многу лош кредит кога бевме длабоко во финансиските правници до кој степен аплициравме за банкрот, имавме малку или никакви пари за да ја испратиме ќерката на Емили на колеџ што не можевме да си го дозволиме. Ние ги контролираме кредитите за заем (компании за заем), кои им помогнаа на луѓето како нас, да ги смениме хипотеките. Секоја компанија со која контактирав сакаше претходна такса од 1.000 до 2.000 долари што не можевме да си го дозволиме. Затоа што мислевме дека немавме надеж да избереме да го продадеме или да го изгубиме својот дом со тоа што ќе го затвориме. Потоа наидов на локално списание и покритието беше Корпорација за кредитирање. Трите главни чекори; 1. Поднесувате електронска апликација. Е-пошта: [email protected] 2. Обезбедете точни средства за идентификација за тоа дали вашиот граѓанин има лична карта или возачка дозвола и информации за вашата банкарска сметка. 3. Кредитот се обработува, одобрува и пренесува. Долгата приказна беше скратена, помогнаа да добиете кредит со фиксна стапка од 4% и модифицирани со ревидирани исплати. Тие, исто така, им дадоа на своите ќерки студентски заем за да се заврши целосната плата на мојот колеџ. Работевме со заемот на Ласон, кој нè предупреди за напредокот на целиот свет. тој ги правел сите документи, телефонски повици и сл. Тие го направија сето тоа и добивме заем што го прифаќаме. Кога се согласувам со условите за заем и ги доставив деталите на мојата банка, плаќав прифатлива цена за овие услуги. Ние не би биле во можност да го добие како едноставна и прифатлива како што беше преку нивниот процес на трансформација со нашето знаење. Јас немав време да ви се заблагодарам, затоа БЛАГОДАРАМ! Не можев да побарам подобар тим. Јас сум до датум за рефинансирање. Најдобро за вас, поместување на хипотека Ако имате проблем како нас, контактирајте со корпорација за исплата на заем. Тие можат да работат. Со почит, Тимотеј и Марија усвоена на март 18,2018 година во Колумбус, Џорџија

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up