Міліціонери викручували руки журналістці "20 хвилин". ВІДЕО

Міліціонери викручували руки журналістці "20 хвилин". ВІДЕО
Викрутили руки та забрали камеру. У Житомирі правоохоронці перешкоджали роботі журналістки "20 хвилин" Оксани Трокоз.

 Це сталося, коли вона намагалася зняти затримання білоруського опозиціонера Ігоря Коктиша, його дружини Ірини Тютюнник та ще трьох громадян Білорусі. Міліціонери відібрали у журналістки камеру, скрутили руки і виштовхали геть. Правоохоронці виправдовуються – вони мовляв не знали, що дівчина – журналістка.
ОКСАНА ТРОКОЗ: "Не зважали ні на те, що ми – журналісти, ні на те, що ми жінки. Взагалі ні на що".

Журналістка Оксана Трокоз досі не отямилася від неприємної зустрічі з міліціонерами. Усе сталося під час чергової зйомки. Кореспондентці зателефонувала дружина білоруського біженця Ігоря Коктиша. Розповіла - до квартири подружжя пізно ввечері увірвались міліціонери. Дружину з чоловіком звинуватили у зберіганні наркотиків. Разом з ними пов'язали ще трьох білорусів, які на той час перебували у квартирі. Коли на місце прибули журналісти, правоохоронці нічого пояснювати не стали.

Оксана Трокоз: "Якщо чесно, очікували іншої реакції від міліціонерів. Якщо журналісти приїжджають на затримання злочинця, то їм мають показати: ось злочинець, ось ми знайшли таке. Але реакція була зовсім інша: нас просто взяли скрутили і викинули із квартири".

Відео дня
style="text-align: justify; ">Діана Мінаєва: "Міліціонери після того, як нас виставили на сходи, періодично виходили з квартири ще й глузували, що ви, мабуть, самі ходите сюди покурити. Тобто нас звинуватили у тому, що ми вживаємо наркотики з цією компанією ну і погрожували ще завезти нас на експертизу".

Міліціонери поспішили виправдатись. Мовляв, журналістка не показала своє редакційне посвідчення. Та ще й заважала роботі слідчих. Та запевняють – силу не застосовували, лише чемно попросили покинути приміщення.

Щоправда диктофонний запис журналістки свідчить про протилежне.

Розслідування цієї справи під свій контроль взяв міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, розповіли в департаменті зв`язків із громадськістю МВС. Щоправда, камеру Оксані Трокоз досі не повернули.

Білорус Ігор Коктиш - молодіжний активіст, на батьківщині його звинувачують у вбивстві. Понад два з половиною роки він відсидів у Сімферопольському СІЗО. Тут він очікував екстрадиції до Білорусі. Але вигравши справу в Європейському Суді з прав людини, вийшов на волю і разом із дружиною осів у Житомирі та просить політичного притулку в Україні. Подружжя очолює місцеву організацію «Міжнародної амністії».

Азад Сафаров, 5 канал

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Был бы человек, а статья найдется ...
  • Anonymous

    жээээсть!!!!
  • Anonymous

    Ладно, если эти сотрудники милиции действовали по закону, почему журналистам не пояснили в культурной форме что снимать нельзя в интересах следствия. И на оборот дали заснять то что нашли. Или на оборот, задержали непонятных девчонок до выяснения личности????? Лично у меня складывается ощущение что, всё это задержание не законное и наркотики подкинули сами сотрудники милиции. К стати не секрет, что они могут каждому гражданину Украины это сделать, если захотят.
  • Anonymous

    И даже несмотря на то, что всё видно и слышно, менты и дальше не стесняются врать? Всё чаще вспоминаю фильм "МЕЧ". Боюсь, именно так всё и закончится...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:56 Медичний висновок для тих, хто хоче взяти дитину в сім’ю, стане цифровим, а сам медогляд оптимізується - Мінсоцполітики 17:23 У Житомирі під час весняного загальноміського прибирання вивезено 866 м3 сміття, було залучено 288 працівників комунальних підприємств 17:00 Житомир попрощався із двома Захисниками - Олександром Рудюком і Дмитром Пінчуком 16:41 Найближчими днями у Житомирі потепліє до +25, очікується висока пожежна небезпека Від читача 16:43 Проєкт "БРАМА" об'єднує громадян державного та приватного сектору 16:20 Чемпіоном України з триатлону на суперспринтерській дистанції став представник Житомирської школи вищої майстерності Ілля Гончарук 16:05 Найкращі виробники міжкімнатних дверей в Україні (Новини компаній) 16:00 Виконком Житомирської міськради закупить на фронт 15 комплектів супутникового звʼязку і 50 дронів 15:40 17-річний житомирянин поїхав на роботу у Дніпро, а 17-річна дівчина з Радомишля гостювала у подруги - ювенальні поліцейські за тиждень повернули додому 16 дітей 15:21 Мешканців будинків по вул. Грушевського, 97 б та вул. Грушевського, 101 попереджають про призупинення водопостачання з 1 по 3 травня 15:00 На одній із вулиць Звягеля правоохоронці затримали чоловіка під час продажу боєприпасів за 4000 гривень 14:40 Ветеран з Житомирщини переміг у конкурсі "Варто почати власну справу" 14:20 Водія, який 13 квітня у Житомирі рухався смугою зустрічного руху, патрульні притягнули до відповідальності 14:00 Фокус передачі: які види шахрайства розповсюджені на Житомирщині і як не стати жертвою шахраїв 12:47 У Звягелі в ДТП травмувався 19-річний мотоцикліст: наразі він у лікарні у тяжкому стані 12:23 Житомир та область потребують донорської крові всіх груп з негативним резусом 12:02 У Хорошівській територіальній громаді надзвичайники ліквідували пожежу в господарчій будівлі, врятувавши від вогню гараж і будинок 11:40 Семеро чоловіків, серед яких - мешканці Житомирщини, намагалися перетнути кордон з Румунією на старій "буханці", їх затримали прикордонники 11:20 Рятувальники Житомирщини нагадали правила безпеки на Великдень 11:00 Гороскоп на 29 квітня - 5 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up