Продовжується судовий розгляд справи щодо вбивства дитини у Радомишлі

Продовжується судовий розгляд справи щодо вбивства дитини у Радомишлі

Два роки тому, сьомого березня 2022 року у Радомишлі на подвір'ї одного з будинків гралися двоє дітей: Даниїл Бєльченко та Олексій Нечипоренко. 

Сусідка побачила через вікно постаті нібито у військовій формі зі зброєю і зателефонувала своєму чоловіку, який на той час допомагав з харчами місцевому добровольчому формуванню «Радомишльська варта».

Віктор Ільченко та Олександр Юрко приїхали до будинку родини Бєльченків. Як пізніше скаже сам Ільченко в суді — дітей вони не бачили, приїхали на виклик за підозрою, що там диверсійно-розвідувальна група росіян. У результаті 10-річний Олексій отримав вогнепальне поранення, а 12-річний Даниїл загинув.

Відео дня

В п’ятницю, 26 квітня 2024 року у Корольовському суді міста Житомир було продовжено слухання справи щодо вбивства дитини.

На даному етапі продовжується допит свідків: було заслухано покази двох працівниць Радомишльського психоневрологічного інтернату, які бачили як розгортаються трагічні події з вікна закладу.

Нагадуємо, що 20 березня 2023 року суд змінив запобіжний захід з тримання під вартою на нічний домашній арешт Віктору Ільченку. Обвинувачений Олександр Юрко донині перебуває під вартою. 

29 березня 2023 року Житомирський апеляційний суд відхилив клопотання прокурора, лишивши під нічним домашнім арештом одного з обвинувачених у вбивстві дитини. Мати вбитого 12-річного хлопця та адвокат родини кажуть, що не розуміють, чому судді прийняли рішення відпустити з-під варти одного з двох обвинувачених чоловіків.

25 квітня 2023 року адвокати подали клопотання про відвід від цієї справи головуючого судді Сергія Франчука.

21 серпня 2023 року у Корольовському районному суді Житомира заслухали покази Олексія Нечипоренка, який є потерпілим у справі про стрілянину по дітях у Радомишлі. 

28 листопада 2023 року адвокат Барнадський повідомив, що люди у військовій формі, які прийшли на підтримку обвинуваченого Віктора Ільченка, чинять тиск на учасників справи. Суд вирішив відкласти справу до 15 грудня 2023 року і надати адвокату Барнадському можливість невідкладно звернутися до правоохоронних органів та захистити свої права, що були порушені.

7 березня 2024, в роковини трагедії, відбулось чергове засідання, там допитували одного із свідків — військового однієї із військових частин ЗСУ.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Люда Марцинкевич

    А суди зараз працюють на користь тих, хто більше "забашляє".
  • Марина Марина

    Це не суд.А суділіще вже пішов третій рік після вбивства, ще недопитані всі свідки, а судді вже вирішили  відпустити під  нічний домашній арешт одного з підозруємих.Без застав без браслета то в такому разі ,чи можливо надіятись на справедливе покарання?

keyboard_arrow_up