Вперше в Житомирі пройде фестиваль «У пошуках Made in Ukraine»

Вперше в Житомирі пройде фестиваль «У пошуках Made in Ukraine»

1-2 жовтня на майдані Корольова та Новому Бульварі відбудеться фестиваль "У пошуках Made in Ukraine. Привіт, Житомир."

 

На заході будуть представлені товари більш ніж  70 українських виробників: одяг, взуття, косметика і парфумерія, побутова хімія, текстиль, меблі, посуд, товари для тварин, продукти харчування та напої. Тому у перші дні жовтня житомиряни зможуть у центрі міста вигідно оновити свій гардероб та гарно розважитися.

Про цей фестиваль нам розповіла його  ідеолог та організатор, журналістка Юлія Савостіна 22 вересня під час прес-конференції в Житомирській міській раді.

«Для фестивалю - це перше виїзне засідання. Ми вперше виїжджаємо за межі Києва, тому довго до цього готувалися. Нас  постійно запрошували, але нам потрібні були відповідні умови, щоб втілити в  реальність все, що запланували. Сподіваюся, що вийде згуртувати навколо себе громадян і зробити життя міста бурхливішим за підтримки міськради. Те, що Житомир маленьке місто, то це тільки за масштабом. Воно нічим не відрізняється від великого за виром життя», - повідомила вона.

Відео дня

За словами Юлії Савостіни, розпочиналося все в 2013 році у лютому, коли вона розпочала експеримент і пообіцяла українцям, що проживе рік, купуючи тільки товари українського виробництва. Перші 2 місяці виник такий ажіотаж навколо блогу, що буквально за 2 місяці в неї була чи не найбільша в Україні база малих та середніх підприємств, які виготовляють якісну і  модну  продукцію. Тоді виник проект зростання нової України. Так виникла ідея зробити майданчик, де зустрінуться споживач і виробник. Таким чином у 2014 році організували перший фестиваль, який пройшов за межами Києва.

«По-перше ми знайомимо виробників і споживачів. По-друге - це соціальна місія: ми показуємо позитивні практики. За три роки існування фестивалю ми можемо сказати, що є люди, які приходили на 1-2 фестивалі, а вже на 4-5 запускали свій  бренд і починали випускати свою продукцію і дуже швидко вибудовувати своє виробництво. У нас було 75 виробників і ми так дуже обережно говорили про те, що очікуємо 1,5 тисячі відвідувачів, а прийшло 8,5 тисяч людей. На другому фестивалі, який проводили на Олімпійському, замість восьми тисяч, які ми очікували, прийшли 18 тисяч. І це було найбільшою несподіванкою, тому що виробники тоді взагалі не очікували, що їх так «порвуть». Вони кілька разів виїжджали на склади, добирали товар», - зазначила Юлія Савостіна.

Зі слів організатора фестивалю, ярмарок - це традиція для України. Це дуже сприятлива форма для купівлі. І це не просто майданчик для торгівлі, це місце, де людина може познайомитися з чимось новим.

Також на прес-конференції розповіли, що буде широкий асортимент товарів за прийнятними цінами, і деякі учасники вже підготувати  спеціальні пропозиції для житомирян.

Житомиряни матимуть змогу відвідати фуд-зону, де зможуть скуштувати щось смачненьке. Серед гастрономії будуть бургери, печиво, смачні домашні сири, чебуреки, різні смаколики.

Також на заході для дітей працюватимуть аніматори. Тому діти не втомляться від довгого шопінгу, а зможуть погратися та отримати максимум задоволення від цього фестивалю.

Як пояснив директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця, мета цього фестивалю - це донесення позиції, що серед української продукції є альтернатива.

«В нас цілей декілька. Це популяризація вітчизняного виробника різного типу, аби українці розуміли, що вітчизняне - це класно, модерно. Також інформування споживачів, адже часто виробник не присутній на полицях маркетів. Це демонстраційний ефект, за допомогою якого можна підштовхнути впевнених проактивних житомирян, які не масштабували свій бізнес. Ми  сподіваємося, що житомиряни підтримають та відвідають цей фестиваль», - підкреслив він.

На завершення прес-конференції організатори подякували всім присутнім та нагадали, що фестиваль «У пошуках Made in Ukraine. Привіт, Житомир!» буде проходити 1-2 жовтня 2016 року з 10:00 до 20:00. Вхід безкоштовний.

Юлія Довбня

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:56 Медичний висновок для тих, хто хоче взяти дитину в сім’ю, стане цифровим, а сам медогляд оптимізується - Мінсоцполітики 17:23 У Житомирі під час весняного загальноміського прибирання вивезено 866 м3 сміття, було залучено 288 працівників комунальних підприємств 17:00 Житомир попрощався із двома Захисниками - Олександром Рудюком і Дмитром Пінчуком 16:41 Найближчими днями у Житомирі потепліє до +25, очікується висока пожежна небезпека Від читача 16:43 Проєкт "БРАМА" об'єднує громадян державного та приватного сектору 16:20 Чемпіоном України з триатлону на суперспринтерській дистанції став представник Житомирської школи вищої майстерності Ілля Гончарук 16:05 Найкращі виробники міжкімнатних дверей в Україні (Новини компаній) 16:00 Виконком Житомирської міськради закупить на фронт 15 комплектів супутникового звʼязку і 50 дронів 15:40 17-річний житомирянин поїхав на роботу у Дніпро, а 17-річна дівчина з Радомишля гостювала у подруги - ювенальні поліцейські за тиждень повернули додому 16 дітей 15:21 Мешканців будинків по вул. Грушевського, 97 б та вул. Грушевського, 101 попереджають про призупинення водопостачання з 1 по 3 травня 15:00 На одній із вулиць Звягеля правоохоронці затримали чоловіка під час продажу боєприпасів за 4000 гривень 14:40 Ветеран з Житомирщини переміг у конкурсі "Варто почати власну справу" 14:20 Водія, який 13 квітня у Житомирі рухався смугою зустрічного руху, патрульні притягнули до відповідальності 14:00 Фокус передачі: які види шахрайства розповсюджені на Житомирщині і як не стати жертвою шахраїв 12:47 У Звягелі в ДТП травмувався 19-річний мотоцикліст: наразі він у лікарні у тяжкому стані 12:23 Житомир та область потребують донорської крові всіх груп з негативним резусом 12:02 У Хорошівській територіальній громаді надзвичайники ліквідували пожежу в господарчій будівлі, врятувавши від вогню гараж і будинок 11:40 Семеро чоловіків, серед яких - мешканці Житомирщини, намагалися перетнути кордон з Румунією на старій "буханці", їх затримали прикордонники 11:20 Рятувальники Житомирщини нагадали правила безпеки на Великдень 11:00 Гороскоп на 29 квітня - 5 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up