У результаті вимірів рівнів напруженості електромагнітного поля на 70 радіотехнічних об’єктах області випадків перевищення гранично допустимих рівнів не виявлено

У результаті вимірів рівнів напруженості електромагнітного поля на 70 радіотехнічних об’єктах області випадків перевищення гранично допустимих рівнів не виявлено

Для забезпечення належних умов життєдіяльності людини важливе гігієнічне значення має стан електромагнітної ситуації в населених пунктах області. 

Про вплив електромагнітного зв'язку пише Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України.

В результаті технічного прогресу кількість і різноманітність джерел електромагнітного випромінювання постійно зростає. В Україні, як і в цілому в світі також спостерігається постійне збільшення кількості таких джерел. До того ж, практично кожен житель України щодня користується мобільним телефоном, а кількість абонентів стільникового зв’язку вже перевищила чисельність населення.

Найбільшу стурбованість у населення України викликають базові станції стільникового зв’язку, які будуються в безпосередній близькості до житлових будинків. Звичайно, що кожну людину хвилює питання, чи впливає робота станції мобільного зв’язку на здоров’я.  З цією метою велика кількість науково-дослідних установ у всьому світі, в т.ч. в Україні провели значну кількість відповідних досліджень.  На сьогодні, в результаті проведених досліджень  відсутні достовірні дані, що мало інтенсивне електромагнітне випромінювання від базових станцій стільникового зв’язку може завдати шкоди здоров’ю людини.

Відео дня

З метою реалізації права громадян на достовірну та своєчасну інформацію про стан свого здоров’я, а також про наявні та можливі фактори ризику для здоров’я та їх ступінь, фахівцями Житомирського обласного лабораторного центру проводиться постійний моніторинг за рівнями електромагнітного випромінювання на території області.  В поточному році лабораторією електромагнітних полів та інших фізичних факторів здійснено 300 вимірів рівнів напруженості електромагнітного поля на 70 радіотехнічних об’єктах. Випадків перевищення гранично допустимих рівнів не виявлено.

Враховуючи результати моніторингових досліджень в області та в цілому по Україні можливо стверджувати про відсутність в даний час шкідливого впливу електромагнітного випромінювання на здоров’я населення від радіотехнічних об’єктів.

Одночасно інформуємо, що в лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» працюють висококваліфіковані фахівці, наявне сучасне обладнання та можливість проведення різноманітних вимірів, в т.ч. підготовку санітарних паспортів на радіотехнічні об’єкти.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up