У червні може запрацювати електричка сполученням «Житомир-Київ»

У червні може запрацювати електричка сполученням «Житомир-Київ»

На початку літа Житомирська міська влада планує запустити курсування електрички між Житомиром та столицею. Майже всі документи уже готові, завершуються усі переговори і далі все залежатиме від попиту житомирян на дану послугу.

За словами заступника міського голови Дмитра Ткачука, графіки руху електрички вже погоджені, є пропрацьований тариф. Зараз ведуться переговори з ТТУ про вранішній підвіз тролейбусами, аби житомиряни мали змогу дістатися до вокзалу вчасно. Виїзд з Житомира буде здійснюватися о 5.45, прибуття – о 8.30 вже в Київ.

«На першій стадії говоримо, що це курсування кожен день, ми подивимося, яким буде пасажиропотік. Відпрацювали з ТТУ підвіз пасажирів, тобто з кожного мікрорайону міста буде їхати тролейбус, який до 5.20, 5.30 обов’язково буде на залізниці, і люди матимуть можливість виїхати рано, і в потрібний час бути в Києві. Зараз у губернатора лежить документ на погодження тарифу, вартість проїзду коштуватиме 35 грн. Це вже вартість, яка також погоджена з «Укрзалізницею», і чекаємо погодження губернатора, що є формальним моментом. «Укрзалізниця» декларує готовність впродовж 2 тижнів від моменту прийняття рішення затвердження тарифу і відповідно прийняття рішення по пільгам на землю. Ми також розуміємо, що треба належним чином проанонсувати для людей, бо просто запустити електричку, коли люди не знатимуть, тому нею ніхто не користуватиметься. Тому якщо ми досягаємо домовленості з «Укрзалізницею» є можливість, що станом на перший місяць літа електричка «Житомир-Київ» почне курсувати з обласного центру», – розповів Дмитро Ткачук.

Раніше повідомляли, що електричка «Київ-Житомир» нерентабельна і відновлювати її «Укрзалізниця» не збирається. На початку цього року на сайті міськради було зібрано 250 підписів під петицією про відновлення залізничного сполучення з Києвом, але у відповідь влада розповіла про заборгованість за перевезення пільговиків. Згодом міський голова Житомира повідомив про вимогу залізниці виділити 15 млн грн на ремонт рухомого складу і наголосив, що запустити електричку «Житомир-Київ» не реально.

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up