У Дніпропетровську розвиватиметься бізнес, якщо влада в місті орієнтуватиметься на підтримку бізнесу, а не на його відбирання, - глава Дніпропетровської ТПП

У Дніпропетровську розвиватиметься бізнес, якщо влада в місті орієнтуватиметься на підтримку бізнесу, а не на його відбирання, - глава Дніпропетровської ТПП
- Дніпропетровськ отримає можливості для розвитку бізнесу тільки в тому випадку, якщо в місті буде стабільна влада, орієнтована на підтримку бізнесу, а не на його відбирання, - зазначив голова Дніпропетровської торгово-промислової палати Віталій Жмуренко в ході угорсько-української інвестиційної бізнес-конференції «Doing business with Hungary». Вона відбулася в Дніпропетровську 6 жовтня.

У конференції взяли участь народний депутат Олександр Вілкул, надзвичайний і повноважний посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень, заступник держсекретаря з питань політики відкриття на Сході Міністерства зовнішньоекономічних зв'язків і закордонних справ Угорщини Жолт Чутора, директор, відповідальний за пріоритетні регіони Угорського торгового дому, Ержебет Надь, президент Угорсько-української торгової промислової палати Шандор Гелб, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, президент Дніпропетровської торгово-промислової палати Віталій Жмуренко, представники угорського бізнесу та дніпропетровських підприємств. Сторони домовилися про відкриття в Дніпропетровську представництва Угорського національного торгового дому.

Посол Угорщини Ерно Кешкень зазначив, що «дуже важливою стороною україно-угорських відносин є розвиток відносин саме між регіонами, і зараз найтісніші і найкращі стосунки у нас встановилися в першу чергу з Дніпропетровською областю».

- За останні півтора року Дніпропетровськ втратив 886000000 доларів інвестицій. Настав час виправляти ситуацію. Ми можемо це зробити на рівні міста, забезпечивши стабільні правила гри та надаючи підтримку розвитку бізнесу. У тому числі, за рахунок активізації співпраці з нашими європейськими партнерами, з якими ми ведемо системну роботу, - підкреслив народний депутат України, кандидат в мери Дніпропетровська Олександр Вілкул.

Відео дня

Він підкреслив, що «завдяки співпраці з Угорщиною бізнес Дніпропетровська зможе вирішити цілий ряд актуальних проблем. Від отримання доступу до європейських кредитних ресурсів, ставка за якими істотно нижче, ніж в українських банках, до вирішення питань стандартизації та сертифікації нашої продукції в ЄС. Виграє від цього і місто. Ми отримаємо нові робочі місця, приплив інвестицій, нові надходження до міського бюджету».

Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод зазначив, що «всі наші зв'язки і контакти, які ми напрацювали останнім часом, співпрацюючи з європейськими політиками, фінансистами, бізнесменами, будуть конвертовані в практичний результат. Нас цікавлять не гасла, а конкретна користь, імпульси до розвитку, які отримає Дніпропетровськ. І бізнес, і потенційні інвестори повинні розуміти, що можуть спокійно працювати в Дніпропетровську, а не боятися, що стануть черговою жертвою рейдерської групи».

Під керівництвом Вілкула в 2010-2013 роках до Дніпропетровської області було залучено 1900000000 доларів США інвестиціями, а зростання виробництва склало 23,7 %. Крім того, у 2013 році Україна здійснила справжній прорив, піднявшись на 28 пунктів у рейтингу Світового банку Doing Business. Причому найактивніші зміни згідно з рейтингом відбулися в будівельній галузі, яку Вілкул курирував як віце-прем'єр-міністр: Україна піднялася відразу на 145 пунктів - зі 186 на 41 місце.

Євген Удод зазначив, що співпраця з європейськими партнерами не обмежується тільки сферою бізнесу:

- Системне співробітництво Олександра Вілкула з такими провідними європейськими організаціями як Асамблея європейських регіонів (АЄР) забезпечило підтримку наших проектів у Європі. Перше представництво АЄР в Україні було відкрито саме в нашому місті, ми вже реалізували в регіоні більше 800 локальних проектів розвитку. Для подальшого розвитку Дніпропетровська закладена надійна основа і для залучення кращих практик, і для залучення необхідного фінансування, і для розвитку бізнесу, - сказав він.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:56 Медичний висновок для тих, хто хоче взяти дитину в сім’ю, стане цифровим, а сам медогляд оптимізується - Мінсоцполітики 17:23 У Житомирі під час весняного загальноміського прибирання вивезено 866 м3 сміття, було залучено 288 працівників комунальних підприємств 17:00 Житомир попрощався із двома Захисниками - Олександром Рудюком і Дмитром Пінчуком 16:41 Найближчими днями у Житомирі потепліє до +25, очікується висока пожежна небезпека Від читача 16:43 Проєкт "БРАМА" об'єднує громадян державного та приватного сектору 16:20 Чемпіоном України з триатлону на суперспринтерській дистанції став представник Житомирської школи вищої майстерності Ілля Гончарук 16:05 Найкращі виробники міжкімнатних дверей в Україні (Новини компаній) 16:00 Виконком Житомирської міськради закупить на фронт 15 комплектів супутникового звʼязку і 50 дронів 15:40 17-річний житомирянин поїхав на роботу у Дніпро, а 17-річна дівчина з Радомишля гостювала у подруги - ювенальні поліцейські за тиждень повернули додому 16 дітей 15:21 Мешканців будинків по вул. Грушевського, 97 б та вул. Грушевського, 101 попереджають про призупинення водопостачання з 1 по 3 травня 15:00 На одній із вулиць Звягеля правоохоронці затримали чоловіка під час продажу боєприпасів за 4000 гривень 14:40 Ветеран з Житомирщини переміг у конкурсі "Варто почати власну справу" 14:20 Водія, який 13 квітня у Житомирі рухався смугою зустрічного руху, патрульні притягнули до відповідальності 14:00 Фокус передачі: які види шахрайства розповсюджені на Житомирщині і як не стати жертвою шахраїв 12:47 У Звягелі в ДТП травмувався 19-річний мотоцикліст: наразі він у лікарні у тяжкому стані 12:23 Житомир та область потребують донорської крові всіх груп з негативним резусом 12:02 У Хорошівській територіальній громаді надзвичайники ліквідували пожежу в господарчій будівлі, врятувавши від вогню гараж і будинок 11:40 Семеро чоловіків, серед яких - мешканці Житомирщини, намагалися перетнути кордон з Румунією на старій "буханці", їх затримали прикордонники 11:20 Рятувальники Житомирщини нагадали правила безпеки на Великдень 11:00 Гороскоп на 29 квітня - 5 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up