Амбіції місцевих керівників заважають проводити реформу децентралізації

Амбіції місцевих керівників заважають проводити реформу децентралізації
Однією з найважливіших реформ, яка на сьогоднішній день відбувається на території нашої області є децентралізація. Так зазначив керівник Житомирської ОДА під час прес – конференції, яка відбулася 23 липня.

Він розповів, що не те, щоб палкий прихильник цієї реформи, але вважає, що саме вона може стати фундамент дієвому рух нашої країни у напрямку Європейського розвитку. Оскільки більшість Європейських країн пройшли через цей шлях. Як конкретний приклад він привів Польщу, адже саме їхня модель децентралізації покладена в основу нашої.

Під час реалізації даної реформи виникли певні труднощі. І основою цих труднощів виявилися власні амбіції тих, чи інших місцевих керівників.

«Я думаю, що ми всі маємо залишити амбіції, подумати про громаду і про те, що їй принесе користь даної реформа.  Ця реформа була ініційована Президентом України, яка полягає у передачі максимальних повноважень на базовий рівень громади. Адже хто може краще знати як не люди, які в них пріоритетні напрямки роботи», - зазначив Сергій Машковський.

Відео дня

На сьогоднішній день на Житомирщині налічується 631 територіальна громада, з яких 303 є повністю дотаційними, які не в змозі утримувати свій управлінський апарат. Тому керівництво ОДА вважає, що саме ця реформа допоможе відновити високий рівень Житомирщини.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up