Кронування в Житомирі: неестетично, проте корисно для дерев

Кронування в Житомирі: неестетично, проте корисно для дерев

«Кастровані» дерева в туманному Житомирі створюють атмосферу моторошну та сумну. Від дерев залишилися стовбури, а деінде з цих стовбурів ще стирчать гілки. Саме так описують житомиряни цьогорічне кронування дерев. 

Загальний вигляд міста це може і псує, проте корисно для рослин, – пояснює директор КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта. За його словами, кронування дерев – необхідне, і нехай зараз дерева виглядають неестетично, проте через рік-два дерева будуть гарні та здорові.

«Єдиний період, коли можна кронувати дерева – це весна і осінь. Зараз у нас активно кронують дерева по всьому місту. В першу чергу у нас кронуються дерева біля проїжджої частини, ті дерева, які заважають освітленню, лініям електропередач, мережам. Дуже багато у нас звернень від ЖТТУ та міськсвітла, щоб дерева кронували, бо вони заважають. Більше того, така процедура проводиться, щоб дерево омолоджувалося», - пояснює Олександр Волокіта.

Відео дня

Велика кількість заражених дерев – ось причина кронування «під нуль». Саме через те, що більшість дерев потребують повноцінного кронування, по місту все більше моторошних стовбурів, розповідає директор КП «Зеленбуд»:

«Наші фахівці обрізають дерева за спеціальною технологією, це ж не просто аби відрізати роблять. Так, у нас є дерева, які потребують жорсткого кронування, тому що бувають дерева, яка вражені хворобами на 60-80%, коли дерево вже підлягає зрізанню, але ми намагаємося його врятувати саме кронуванням. 

До кожного дерева йде окремий підхід, вони всі мають свої особливості догляду. Як показала практика, ці дерева потім омолоджуються і оновлюються, більше їх не вражає омела та інші хвороби».

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:05 Що буде, якщо не оновити дані в ТЦК: роз'яснення від адвоката 13:05 У травні синоптики прогнозують температуру на 1-1.5° вище за норму 12:29 Продовжується судовий розгляд справи щодо вбивства дитини у Радомишлі 12:24 Поліція Житомирщини затримала вчителя за підозрою у вбивстві та пораненні колишніх учнів Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 12:09 Масштабне прибирання України. Триває набір локальних координаторів для Всеукраїнської толоки 2024 11:05 При призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватиметься страховий стаж, одержаний в інших країнах 09:30 Нічні заморозки і денне тепло - прогноз погоди на вихідні 09:00 27 квітня: все про цей день, яке свято, що не можна робити 16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up