Зима «на носі»: чи готові житомирські комунальники до снігопадів

Зима «на носі»: чи готові житомирські комунальники до снігопадів

Досвід попередніх років показує, що для міської влади рясні снігопади в листопаді, а то й у грудні здебільшого ставали повною несподіванкою, до якої та була не готова. Як наслідок – ціла купа нарікань і від водіїв, які не могли проїхати заметеними шляхами, і від пішоходів – через нерозчищені тротуари.

 

У листопаді минулого року снігозбиральна техніка і комунальники міста не встигали чистити снігові замети. Транспорт ламався, застрягаючи в сніговій «каші», тому частина житомирян змушені були діставатися на роботу пішки. Думаю, що неочікувану снігову навалу пам’ятають усі житомиряни, котрих зранку застала ця негода. Що ж на нас очікує цього року – поки невідомо, але якщо вірити прогнозу погоди, то з наступного тижня піде сніг.

Якщо ж днями захурделить, то, за словами начальника КП «ЖУАШ» Сергія Янушевича, управління міста напоготові рятувати дороги міста. Підприємство заготовило 8 тис. тон пісково-сольової суміші, з яких 1 тис. солі та близько 7 тис. піску.

Якщо з піском та сіллю все більш-менш зрозуміло, то згадаємо про реагент (бішофіт), який на початку 2017 р. житомирські комунальники випробували для очистки доріг від снігу. На його закупівлю за тендером з міського бюджету було виділено майже 2 млн грн, на його результати очікуються на початку грудня, звідси виникає запитання: а чи не запізно?

Відео дня

Є й позитивні сторони в роботі комунальників міста: наразі напоготові велика техніка, яка і буде прибирати сніг, аби не утворювалися крижані вали на тротуарах та на зупинках. Для розчищення автошляхів та тротуарів міська влада виділила 16,5 мільйонів гривень, які пішли на закупівлю сучасної техніки для підприємства. Позаяк та техніка, що була, не лише застаріла, а й подекуди не є придатною для використання.

Цього року у Житомирі розробили 5 головних маршрутів, за якими і будуть проводити снігоприбиральні роботи на вулицях міста.

«Ми розділили місто на 5 частин. Зупинки мають бути розчищені на 20-25 метрів в обидва боки від місця, де збираються люди. До того, цьогоріч створять «групу швидкого реагування» з 10 людей , яка оперативно розчищатиме проблемні місця від снігової негоди за допомогою мотоблоків», – розповів  начальник «ЖУАШ» Сергій Янушевич.

Окрім доріг і тротуарів, комунальники звернули увагу на проблему нависаючих бурульок. Цієї зими їх збиватимуть за допомогою спеціальної техніки – машини JCB.

Чи дійсно комунальні служби міста готові до зимових колапсів – покажуть перші снігові замети.

Аліна Бойко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:40 Уряд затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертизи 14:18 Досі не вдається витягнути автівку, яка провалилася у фонтан на Михайлівській. ВІДЕО photo_camera 14:00 Внаслідок атак росіян по всій Україні можливі відключення електрики з 18 до 23 години 8 травня 12:40 У Звягелі всю ніч безрезультатно тривали пошуки безвісно зниклого 16-річного хлопця Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 12:35 Поблизу Миколаївки Звягельського району - масштабна ДТП з пожежею: загинуло двоє, травмовано троє людей photo_camera 12:20 У Житомирі вшанували борців з нацизмом з нагоди Дня пам’яті та примирення photo_camera 12:00 Він з 10 років мріяв служити в «Азові» 11:30 На Михайлівській вантажне авто провалилося у непрацюючий фонтан photo_camera 11:20 Росіяни знову атакували енергетику України - серйозно пошкоджені три ТЕС 11:00 У дворі однієї з багатоповерхівок Житомира після розпиття спиртного чоловіки побили і пограбували товариша по чарці 10:38 #ПрозорістьТаПідзвітність: На Житомирщині у квітні було оголошено більше 50 публічних закупівель 10:20 15-річна дівчина через ревнощі вчинила замах на вбивство свого 29-річного знайомого - її затримано 10:00 Гідропарк готується до літнього сезону photo_camera 09:41 13 танків, 30 артсистем і 970 осіб - втрати росії за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 8 травня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 8 травня: все про цей день, яке свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:45 У квітні на Житомирщині сталось 27 ДТП з потерпілими, двоє людей загинули 17:00 Мінреінтеграції: Українцям, які виїхали з ТОТ, на період оформлення документів надається комплексна допомога 16:40 Захисники України можуть безкоштовно отримати евакуаційні візки «Brammer»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up