Внаслідок атак росіян по всій Україні можливі відключення електрики з 18 до 23 години 8 травня

Внаслідок атак росіян по всій Україні можливі відключення електрики з 18 до 23 години 8 травня
  • З 18:00 до 23:00 можливі відключення по всій Україні
  • Через бойові дії та атаку є знеструмлення у 9 областях

Наслідки атак росіян на енергооб’єкти

В ніч на 8 травня ворог випустив понад 50 ракет та 20 «шахедів» по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Це вже п’ятий масований ракетно-дроновий удар по об’єктам енергетики, починаючи з 22 березня.

Пошкоджень зазнали тепло та гідроелектростанції. Також російські «шахеди» пошкодили обладнання одного з об’єктів «Укренерго» в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами.

Наразі на пошкоджених об’єктах працює ДСНС, тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Відео дня

Обмеження споживання

Сьогодні ввечері з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям. Як саме будуть діяти графіки відключень в кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго.

Причина - дефіцит електроенергії в енергосистемі. Він виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завдані російськими ударами.

Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00. Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи.

БУДЬ ЛАСКА, СПОЖИВАЙТЕ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ ОЩАДЛИВО, ОСОБЛИВО З 18:00 ДО 23:00

Імпорт

У вечірні години з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 7 623 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 198 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1 700 МВт в годину.

Мережі «Укренерго» та обленерго

Через негоду на ранок знеструмлено 31 населений пункт в Кіровоградській, Сумській, Чернігівській областях.

З інших причин знеструмлені 411 населені пункти.

Через бойові дії:

Є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Харківській, Сумській областях.

На зображенні може бути: текст «СТАн в ЕНЕРГОСИСТЕМ УКРАЁНИ Середа 8 травня росияни завдали нового масованого удару по тепло та гдроелектростанцях 3 18:00 до 23:00 можливй в.дключення по всίй Укра. Через бойов. Д.Ё та атаку ε знеструмлення y y9 9 областях രම УКРЕНЕРГО Mats..I+......»

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up