Власникам МАФів у Житомирі зменшили розмір пайової участі на 20%, втім, підприємцям цього замало

Власникам МАФів у Житомирі зменшили розмір пайової участі на 20%, втім, підприємцям цього замало

На засіданні виконавчого комітету міськради обговорили питання встановлення розміру пайової участі власникам тимчасових споруд.

За словами міського голови Сергія Сухомлина, зменшивши розмір пайової участі, влада хоче підтримати приватних підприємців.

«Мені підказали, що у Києві коефіцієнт на групу підакцизних товарів для МАФІв складає 5. У нас немає завдання створити пільгові умови для підприємців, які торгують алкоголем і тютюновими виробами на вуляцях міста. Я розумію, що вони платять акцизний податок, але цей податок платять як магазини, так і  інші заклади. Наше завдання не підтримати середній бізнес, а приватних підприємців, які самі працюють в цих МАФАх», - сказав Сергій Сухомлин.

Своєю чергою,  під час засідання виконкому начальник КП «Інспекція з благоустрою Житомира» Юрій Юзвинський повідомив, що наразі є підприємці, загальний борг яких за сплату пайової участі вже сягнув 300 тисяч гривень.

Відео дня

«За 2017 рік у нас 18 боржників, які не сплатили пайову участь, це порядку 300 тисяч гривень. Я прошу виконком прийняти якесь рішення щодо цих боржників, щоб розуміти, в якому напрямку ми будемо рухатись. Ось, наприклад, зараз на виконкомі присутня найактивнша боржниця Круглова», - розповів Юрій Юзвинський.

У розмові з журналістами жінка виправдовується тим, що не має можливості сплачувати таку ставку пайової участі та додає, що є власники аналогічного бізнесу, ставки для яких — значно менші.

«У нас в місті більше тисячі МАФів, з них заключили договора близько 500, а сплачують з них ніби всі, однак є один нюанс — не всі сплачують за коефіцієнтом 3, є окремі «обрані», для яких коефіцієнт — 1, або як для води чи хліба», - обурюється підприємець.

У коментарі журналістам «20 хвилин» начальник управління комунального господарства пояснив, що ставку для підприємців вже знизили на 20%. Однак, на думку посадовця, деякі підприємці лобіюють інтереси, а саме продажу алкоголю та тютюнових виробів в МАФах.

«Сесія міської ради вже прийняла рішення — зменшила на 20% сплату пайової участі, але вони хочуть далі розглядати це питання, щоб зменшувати її далі. Тому на наступне засідання нам потрібно підготувати рішення, що далі ми вже не зменшуємо або якщо зменшуємо, то це буде регуляторний акт протягом декількох місяців. Будуть проходити громадські слухання, і вже після них виконком прийме рішення — зменшувати чи не зменшувати», - повідомив Олександр Марцун.

Алла Герман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:54 З початку квітня на Житомирщині Екоінспекція нарахувала понад пів мільйона гривень збитків через незаконне рибальство 16:30 У Житомирі відбудеться фінальна презентація архітектурної концепції скверу на Замковій горі 16:00 До уваги водіїв! У провідну неділю внесено зміни в рух транспорту в районі міського кладовища 15:41 Двоє юнаків на мотоциклі постраждали у ДТП в Коростені photo_camera Від читача 12:20 «Ми живемо, вони виживають». У Житомирі проведуть тренінг з правового захисту військовополонених 15:20 На Житомирщині почастішали випадки сказу у тварин 15:00 Коростенські спортсмени на п’єдесталі чемпіонату Європи з пара-армрестлінгу 14:41 У Житомирі розшукують безвісно зниклого 10-річного Іллю Захарчука. Оновлено - хлопчика знайдено 14:21 Жодної людини — журналісти «20 хвилин» проінспектували укриття під час повітряної тривоги photo_camera 14:00 З 10 по 12 травня Землю накриють найпотужніші магнітні бурі 13:00 Житомир в Instagram: святковий вайб 12:40 Житомирське районне управління поліції просить допомоги у встановленні особи жінки 12:20 Стажера-експедитора товариства викрили в махінаціях з грошима: присвоїв 12 тисяч гривень виручки 12:01 Вбив і закопав: жорстокий злочин у Житомирі photo_camera 11:40 Рятувальники попереджають про загрозу виникнення пожеж і необхідність дотримання правил пожежної безпеки під час поминальних днів photo_camera 11:19 В Оліївській громаді притягнуто до відповідальності палія сухої трави 11:00 ДТП у Бердичеві: авто в’їхало у будівлю: травмовані водійка і мешканка будинку photo_camera 10:40 Окружна прокуратура через суд стягнула кошти на користь міського бюджету 10:20 Рівень довіри до державних електронних послуг зростає: результати дослідження 10:00 З 13 травня буде частково обмежено рух транспорту по вулиці Університетській
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up