Як раніше виглядав фонтан на Михайлівській і який ми, можливо, вже не побачимо

Як раніше виглядав фонтан на Михайлівській і який ми, можливо, вже не побачимо

Нагадуємо, що 8 травня 2024 року на пішохідній вулиці Житомира – Михайлівській автівка провалилася в щойно відремонтований фонтан.

Конструкцію фонтану пошкоджено, тому навіть якщо його не будуть вмикати цього року, проблема буде його відремонтувати. Конструкція фонтанів такого виду коштує досить дорого.

Також варто згадати, що фонтан на Михайлівській у Житомирі офіційно відкрили 21 квітня 2018 року. 25 червня цього ж року фонтан оглянув італійський меценат Вірджініо Фіданца, який профінансував його будівництво.

Тоді іноземного друга міста Житомира зустрів мер Сергій Сухомлин із дружиною, і вони разом подивилися, як працює подарунок.

Відео дня

«Пан Вірджініо Фіданца вже багато років працює в Житомирі, його компанія працює в Житомирі. І для нього Житомир, як він каже, став на якомусь рівні рідним містом. Був такий зворушливий момент, коли пан Вірджиніо прийшов і каже: хочу щось залишити Житомиру. Ми тоді проговорили, що пан Вірджініо у своєму заповіті вказав медичне обладнання для нашої лікарні на дуже велику суму грошей. А потім він прийшов ще раз і каже, а я зараз хочу ще якийсь подарунок зробити. І ось саме тоді виникла ідея допомогти із фонтаном. І сьогодні ми разом дивимось на цей фонтан. Величезне йому спасибі від усіх житомирян, особливо від маленьких житомирян, бо у вихідні дні, у теплий час – тут величезна кількість дітей, які просто насолоджуються цим фонтаном. І це велика радість для дітей. Дякуємо величезному Вірджиніо Фіданцю за його доброту і за його увагу до Житомира», - сказав тоді мер Житомира Сергій Сухомлин.

У 2022 році фонтан вже ремонтували і витратили на це більше 10 тисяч гривень.

За ці гроші замінили підпори бетонних плит. Фонтан був пошкоджений на третину через аварійну ситуацію.

«Наїхала машина на нього поливальна і продавила фонтан повністю, – розповів тоді майстер комунального підприємства «Житомирводоканал» Олексій Домащенко. – Підставки зламалися. Ми його повністю розібрали, тепер назад збираємо, дивимося, яких деталей не вистачає. Закупили 10 деталей і зараз монтуємо. Його повністю весь потрібно перебрати. Дуже важкі плити, їх потрібно рухати туди-сюди. Ще днів два потрібно, щоб його відремонтувати. Встановимо насоси, форсунки і будемо підключати».

Фонтан тоді вдалося відремонтувати, але з’ясувалося, що ненадовго. 

Ще раніше подібна піар-акція відбувалася навколо фонтану в сквері на Соборній площі. Цей світломузичний фонтан було збудовано під час мерської каденції Віри Шелудченко. Але вже за кілька років він перетворився на іржаву конструкцію, повністю непридатну до експлуатації.

Чи протримається фонтан на Михайлівській довше свого «побратима» на Соборній – побачимо згодом. І напевно, на жаль, вже дуже скоро. 

Після  інциденту з автівкою на Михайлівській можна побачити, що кілька форсунок фонтану зламані.

В яку суму обійдеться ремонт фонтану, ще невідомо. Водоканал ще не підрахував збитки, адже запчастини для ремонту прийдеться закуповувати за кордоном.

Читайте також:

Досі не вдається витягнути автівку, яка провалилася у фонтан на Михайлівській. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (10)
  • Lyudmila Morotskaya

    Стільки грошей вбухують у Житомирська фонтани. У фонтанах вже мусить литися  питна вода.
  • Олег Рабощук

    Мэр,пида.....с!!!!
  • Александр Белоус

    А що немає пару лямів на ремонт на сквери ж були?!?!?!?!
  • Марина Набока

    От цікаво чи стільки ж було б галасу ,як би хтось на Лексусі туди заіхав???Чи це тільки простий хлопчина вартий такоі "уваги" у,якого,мабуть,нема,"нужних"знайомств,щоб швиденько зам'яти?

keyboard_arrow_up