В Україні розробляють плани по розвитку регіональних аеропортів до 2023 року: Житомир в списку

В Україні розробляють плани по розвитку регіональних аеропортів до 2023 року: Житомир в списку

Офіційний телеграм-канал Кирила Хом‘якова - голови Державного агентства інфраструктурних проєктів України «Будуємо Україну» повідомляє про плани по розвитку регіональних аеропортів до 2023 року.

В списку також присутній аеропорт Житомира, адже раніше повідомлялося, що він також підпадає під плани розбудови. Цікаво, що суми величезні, але більшість аеропортів не працює в режими повної самоокупності. Де-факто, лише в кількох містах України аеропорти може здійснювати міжнародні рейси, які дозволяють вийти на окупність відносно виділених на розбудову затрат. Аеропорт Житомира, згідно плану, відкриється в 2023 році.  

Розбудові аеропортів в Україні бути

2,4 млрд грн на 2021 рік виділила держава на будівництво нових аеродромних комплексів. Зокрема, 1,4 млрд грн на «Дніпро» і 1 млрд грн на «Херсон», «Вінницю» та «Рівне».  

Відео дня

Завдяки цим коштам в “Дніпрі” буде зроблено штучне покриття пасажирського перону та перону бізнес-авіації й з’єднувальних руліжних доріжок, розпочнеться будівництво аварійно-рятувальної станції. Наразі там завершуються підготовчі роботи, щоб стара злітна смуга функціонувала на час робіт. Також ми проводимо найдорожчий міжнародний тендер в історії будівництва аеропортів на 5,7 млрд грн на вибір генпідрядника. 

На “Херсон” передбачено 320 млн грн. За ці кошти буде зроблено реконструкцію злітно-посадкової смуги, що дасть можливість збільшити пасажиропотік. 

На “Вінницю” — 604 млн грн. Там потрібно реконструювати злітну смугу, руліжну доріжку, перон, встановити світло-сигнальне обладнання та радіотехнічні засоби посадки. 

У “Рівному” потрібно реконструювати руліжну доріжку та перон, встановити світлосигнальне та радіотехнічне обладнання, а також привести периметрове огородження у відповідність до вимог авіаційної безпеки. На 2021 рік для частини цих робіт передбачено 75,7 млн грн.  

Крім того в наступному році буде завершено 2 чергу будівництва в аеропорту “Одеса” — це встановлення обладнання, в тому числі метеорологічного. Також заплановані роботи і по 3 черзі — це магістральна руліжна доріжка, додаткове світлосигнальне  обладнання. Кошторисна вартість цієї черги 932,4 млн грн., наразі визначаються джерела фінансування.

Також на 2021 рік передбачено 30 млн грн на проєктування аеропорту на Закарпатті.

Наша мета - щоб за кілька років більшість регіональних аеропортів в Україні працювали.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up