У Житомирській області за минулу добу рятувальники ліквідували 11 пожеж в екосистемах

У Житомирській області за минулу добу рятувальники ліквідували 11 пожеж в екосистемах

За інформацією У ДСНС в Житомирській області, 29 серпня о 15:20 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про загоряння сухої трави на землях запасу Бистрицької сільської ради Ружинського району. До місця виклику виїхали бійці 21-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

 

З'ясувалось, що суха рослинність горіла на відкритій території на околиці села Бистрик. Через вітряну погоду існувала загроза перекидання вогню на лісовий масив.

Зусиллями фахівців ДСНС о 16:08 загоряння локалізували, о 17:25 — ліквідовано. Вогнем пройдено 3 га сухої рослинності. За попередніми даними, займання сталось внаслідок необережного поводження з вогнем невідомої особи. Остаточна причина встановлюється.

Цієї доби рятувальники Житомирщини ще 10 разів виїжджали на гасіння сухої трави у Черняхівському, Пулинському, Романівському, Новоград-Волинському, Коростенському, Народицькому, Ємільчинському та Любарському районах. Внаслідок пожеж вогнем знищено понад 16 га сухої рослинності.

Відео дня

Шановні громадяни! Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає Вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. В першу чергу, не випалюйте суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем. У разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:05 Що буде, якщо не оновити дані в ТЦК: роз'яснення від адвоката 13:05 У травні синоптики прогнозують температуру на 1-1.5° вище за норму 12:29 Продовжується судовий розгляд справи щодо вбивства дитини у Радомишлі 12:24 Поліція Житомирщини затримала вчителя за підозрою у вбивстві та пораненні колишніх учнів Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 12:09 Масштабне прибирання України. Триває набір локальних координаторів для Всеукраїнської толоки 2024 11:05 При призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватиметься страховий стаж, одержаний в інших країнах 09:30 Нічні заморозки і денне тепло - прогноз погоди на вихідні 09:00 27 квітня: все про цей день, яке свято, що не можна робити 16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up