У Житомирі збираються створити комунальне підприємство з обслуговування ліфтів

У Житомирі збираються створити комунальне підприємство з обслуговування ліфтів

У прес-центрі Житомирської міськради 11 квітня на постійній комісії з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури міста було розглянуто питання створення комунального підприємства з обслуговування ліфтів в Житомирі.

Нагадуємо, що таке питання було поставлене перед міською владою головами ОСББ після саботажу, який практично вчинили компанії з обслуговування ліфтів у Житомирі. Влада тоді визнала факт саботажу, і міський голова Сергій Сухомлин надав доручення щодо створення комунального підприємства в місті Житомирі з обслуговування ліфтів управлінню житлового господарства Житомирської міської ради. На профільній комісії було погоджено, щоб на базі КП «Житлове виробниче підприємство аварійних робіт» Житомирської міської ради створити таке підприємство та внести відповідні зміни до їхнього статуту.

Під час засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури міста 11 квітня начальник управління житлового господарства міськради Юрій Мостович коротко розповів, що практично перший етап створення комунального підприємства з обслуговування ліфтів в місті Житомирі завершено:

«В даний час керуючі компанії і ОСББ звернулися з пропозицією створення спеціального комунального підприємства з обслуговування ліфтів у Житомирі. Справа в тому, що існуючі компанії починають диктувати умови. Дійшло до того, що відключалися робочі ліфти з вимогами підписати акти з виконання робіт і заплатити за ненадані послуги.

Відео дня

Перш за все ми зробили зміни в статуті аварійної служби і включили туди положення про надання послуг з роботи з ліфтами. Зараз існує проект розрахунків, за якими планується проводити оплату за такі роботи за чотирма видами ліфтів. На сьогодні наш розрахунок виходить з того, що ліфт, якому від 15 до 20 років, буде обслуговуватися за 989 гривень на місяць, від 20 до 25 років – 1172 грн, від 25 до 30 років – 1355 грн, більше 30 років – 1846 грн на місяць.

Базова різниця в ціні між попередніми розцінками та розрахунковими становить близько 300 – 400 грн з ПДВ з одного ліфта».

Члени комісії звернули увагу, що при таких розрахунках комунальне підприємство з обслуговування ліфтів, навіть за умови вкладання коштів на розвиток, практично за один квартал повністю окупить затрати на такі роботи, а потім вже можна бути розраховувати на прибуток з діяльності такого підприємства.

Присутні представники фірм-монополістів мовчки пішли з засідання комісії без коментарів, а голови ОСББ, навпаки, були задоволені рішенням. Але останню крапку в цьому питанні повинна поставити сесія міськради.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up