Рятувальники закликають жителів області не провокувати виникнення пожеж

Рятувальники закликають жителів області не провокувати виникнення пожеж

В Україні до 4 липня спостерігатиметься спекотна погода. У південній та східній частинах, Дніпропетровській та Кіровоградській областях в окремих районах утримається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

 

На Житомирщині початок липня також залишатиметься спекотним. Зокрема, за інформацією Житомирського гідрометцентру, з 1 по 3 липня температура повітря по області сягатиме  +27...+32 °С. Лише 3 - 4 липня очікується короткочасний дощ, 3 липня ще й грози та місцями шквали 15-20 м/сек. По області переважатиме 4 – й, місцями 3 та 5 класи пожежної небезпеки.

        Тому рятувальники закликають населення не провокувати виникнення пожеж в екосистемах і з особливою відповідальністю поставитися до питання дотримання правил пожежної безпеки у місцях відпочинку, на узбіччях доріг та під час виконання робіт по господарству.

    

Відео дня

        Зокрема, на час пожеженебезпечного періоду забороняється:

- розводити багаття в лісах та лісопосадках, заїжджати на територію лісового фонду,

- палити, кидати у лісі та лісопосадках та у суху траву непогашені сірники і недопалки;

- випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, сільськогосподарських угіддях, а також на земельних ділянках, що безпосередньо прилягають до лісу.

Не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше не підпалюйте їх. Залишаючи місце відпочинку, приберіть після себе побутові відходи.

Відповідно до законодавства правила пожежної безпеки в лісах України є обов’язковими для виконання усіма громадянами, які з будь-яких причин перебувають у лісі. А порушення вимог пожежної небезпеки в лісах тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків.

Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up