Розенблат судиться із газетою «20 хвилин» через дороги

Розенблат судиться із газетою «20 хвилин» через дороги

Епопея із публікацією про асфальт на десяти вулицях Житомира, прокладений за участі народного депутата України Борислава Розенблата, триває. Згідно із позовом, через статтю у газеті честь та гідність, а також душевний стан обранця постраждали аж на 100 тисяч гривень. Саме в таку суму Розенблат оцінює шкоду, яку буцімто нанесли йому журналісти.

 

Перше засідання суду відбулося без участі відповідачів. Ані власник видання, ані автор матеріалу повістки із викликом не отримували. Друге судове засідання, яке планувалося на 15 липня, перенесли. Приводом стало планове вимкнення світла у приміщенні Житомирського районного суду, де, власне і відбувався процес. Слухання справи було перенесено на 22 липня.

Попри загрозу, що 22 липня суд теж не відбудеться, засідання таки почалося. Втім, суддя Євген Грубіян одразу повідомив, що вимкнути світло можуть будь-якої хвилини.

Адвокат народного депутата Анатолій Репіков наполягав на тому, що опублікована в газеті №4 (570) від 3 лютого 2016 року «Нардеп Розенблат проклав родичам асфальт бюджетним коштом» інформація є неправдивою. Адже, переконаний захисник нардепа, особисто Борислав Розенблат дорогу за вказаними адресами не прокладав. Крім того, впевнений Анатолій Репіков, що оскільки рішення про поточний ремонт доріг приймала сесія міської ради, а Розенблат не є її депутатом, питання не за адресою. У відповідь захисник газети Роман Гуртовенко продемонстрував лист за підписом народного депутата до в. о. міського голови Любові Цимбалюк із проханням виділити кошти на ремонт доріг із міського бюджету. Список усіх вулиць, які мали заасфальтувати міським бюджетом, зазначений вже у листі Розенблата.

Відео дня

Тим часом адвокат народного депутата переконаний, що ілюстрацією до статті, анонс якої розміщений на першій сторінці видання, редакція «закатала в асфальт» народного обранця. Обурило представника Борислава Розенблата і клопотання про лінгвістичну експертизу статті на предмет, чи могла вона «образити честь та гідність народного депутата». На його думку, це «затягування судового процесу», а тим більше, цитуємо: «мова йде не про пересічного громадянина, а про народного депутата».

Попри закиди Анатолія Репікова, суддя все-таки вирішив задовольнити клопотання адвоката «20 хвилин» Романа Гуртовенка щодо лінгвістичної експертизи.

«Якщо ж ви вважаєте, що справа затягується чи порушуються якісь терміни – ви маєте право звертатися у відповідні інстанції», – апелював на слова Репікова суддя Євген Грубіян.

Обурювало представника народного депутата не тільки «затягування судового процесу», а й те, що адвокат Роман Гуртовенко та автор матеріалу Роман Здорик поводилися у залі суду невимушено та посміхалися. Своє обурення Анатолій Репіков висловив судді, на що той відповів: «Я не можу заборонити їм посміхатися. Вони не порушують порядок у суді своїми посмішками».

Розгляд справи наразі зупинено. Його, запевняє суддя, буде поновлено одразу, щойно надійдуть висновки лінгвістичної експертизи.

Іра Петрова

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:02 У Хорошівській територіальній громаді надзвичайники ліквідували пожежу в господарчій будівлі, врятувавши від вогню гараж і будинок 11:40 Семеро чоловіків, серед яких - мешканці Житомирщини, намагалися перетнути кордон з Румунією на старій "буханці", їх затримали прикордонники 11:20 Рятувальники Житомирщини нагадали правила безпеки на Великдень 11:00 Гороскоп на 29 квітня - 5 травня Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 10:40 95-а окрема десантно-штурмова Поліська бригада ДШВ проводить набір добровольців 10:20 Благодійність як спосіб життя. Житомирський письменник Сергій Храпчук подарував українському дитячому центру в Латвії власні книжки 10:00 У чому небезпека гемофільної інфекції і якими вакцинами в Україні проводять профілактичні щеплення - роз`яснення від МОЗ 09:40 Час передавати покази електролічильника: як це можна зробити 09:20 За добу на війні росіяни втратили 1320 військових 09:00 29 квітня: все про цей день, яке свято, що не можна робити, прогноз погоди 16:28 Як на Житомирщині працюють мобільні медичні команди 15:50 На Житомирщині рятувальники проводять комплекс заходів задля безпечного святкування Великодня 13:00 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up