Карантин в Житомирі продовжено до 8 лютого

Карантин в Житомирі продовжено до 8 лютого

У середу, 5 лютого, комісія з технічної безпеки та надзвичайних ситуацій Житомирської міської ради вдруге зібралася для вирішення продовження чи не продовження карантину в школах міста. 
 

«Станом на сьогодні, 5 лютого рівень захворюваності по Житомирській області – високий. Поріг захворюваності підвищено на 67%. Також ми проводили моніторинг госпіталізації з ГРВІ та грипом. Станом на 5 лютого госпіталізовано 18 хворих. В дитячій лікарні госпіталізовано 127 дітей. Наразі стан досить непростий, захворюваність висока. Тому пропонується продовжити карантин до суботи 8 лютого, у зв’язку з тим, що є заклади, що навчаються в суботу», - пояснює заступниця міського голови Марія Місюрова.

За словами комісії, результатів по зниженню захворюваності – немає. Рівень захворюваності дуже високий, причому ця захворюваність зросла як серед дітей, так і серед дорослих. Проаналізувавши дані, виявилося, що гуртки продовжують функціонувати, незважаючи на карантин. Тому пропонується вписати у рішення додатковий пункт, що передбачає закриття гуртків та обмеження проведення спортивних змагань, громадських заходів та інших заходів, що передбачають тісний контакт дітей.

Садочки на карантин не закривають, оскільки усі групи дітей відокремлені, що знижує ризики захворювань серед малечі.

У зв’язку з ускладненою епідемічною ситуацією, члени комісії вирішили продовжити карантин до суботи 8 лютого. Після комісія збереться повторно, для вивчення стану захворюваності по області.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:56 Медичний висновок для тих, хто хоче взяти дитину в сім’ю, стане цифровим, а сам медогляд оптимізується - Мінсоцполітики 17:23 У Житомирі під час весняного загальноміського прибирання вивезено 866 м3 сміття, було залучено 288 працівників комунальних підприємств 17:00 Житомир попрощався із двома Захисниками - Олександром Рудюком і Дмитром Пінчуком 16:41 Найближчими днями у Житомирі потепліє до +25, очікується висока пожежна небезпека Від читача 16:43 Проєкт "БРАМА" об'єднує громадян державного та приватного сектору 16:20 Чемпіоном України з триатлону на суперспринтерській дистанції став представник Житомирської школи вищої майстерності Ілля Гончарук 16:05 Найкращі виробники міжкімнатних дверей в Україні (Новини компаній) 16:00 Виконком Житомирської міськради закупить на фронт 15 комплектів супутникового звʼязку і 50 дронів 15:40 17-річний житомирянин поїхав на роботу у Дніпро, а 17-річна дівчина з Радомишля гостювала у подруги - ювенальні поліцейські за тиждень повернули додому 16 дітей 15:21 Мешканців будинків по вул. Грушевського, 97 б та вул. Грушевського, 101 попереджають про призупинення водопостачання з 1 по 3 травня 15:00 На одній із вулиць Звягеля правоохоронці затримали чоловіка під час продажу боєприпасів за 4000 гривень 14:40 Ветеран з Житомирщини переміг у конкурсі "Варто почати власну справу" 14:20 Водія, який 13 квітня у Житомирі рухався смугою зустрічного руху, патрульні притягнули до відповідальності 14:00 Фокус передачі: які види шахрайства розповсюджені на Житомирщині і як не стати жертвою шахраїв 12:47 У Звягелі в ДТП травмувався 19-річний мотоцикліст: наразі він у лікарні у тяжкому стані 12:23 Житомир та область потребують донорської крові всіх груп з негативним резусом 12:02 У Хорошівській територіальній громаді надзвичайники ліквідували пожежу в господарчій будівлі, врятувавши від вогню гараж і будинок 11:40 Семеро чоловіків, серед яких - мешканці Житомирщини, намагалися перетнути кордон з Румунією на старій "буханці", їх затримали прикордонники 11:20 Рятувальники Житомирщини нагадали правила безпеки на Великдень 11:00 Гороскоп на 29 квітня - 5 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up