Брусилівщина: на полі після жнив аграрії виявили 27 боєприпасів часів війни

Брусилівщина: на полі після жнив аграрії виявили 27 боєприпасів часів війни

5 серпня піротехнічним розрахунком Управління ДСНС України у Житомирській області вилучено та знищено 27 боєприпасів часів другої світової війни, виявлених на вихідні на полі ТОВ «Агрофірма Брусилів» біля с. Старицьке Брусилівського району.

По завершенню збирання врожаю сюди вже мала заходити техніка для дискування, і агроном агрофірми здійснював об’їзд, щоб оглянути поле перед початком робіт. Він помітив поміж стерні ямки, звідки виднілося щось візуально схоже на снаряд. Припускають, що напередодні тут ще й попрацювали мисливці за металом. На місце події одразу виїхали рятувальники. Після попереднього обстеження ними було виявлено 15 артснарядів часів другої світової війни. А вже 5 серпня  для проведення подальших робіт з очищення території на поле прибули фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону Управління ДСНС в області.

Загалом на місці події ними було виявлено та вилучено 27 боєприпасів, серед яких 4 мінометні міни, 1 ручна граната Ф-1 та різнокаліберні артснаряди часів другої світової війни. Усі боєприпаси вивезені у безпечне місце і знищені шляхом підриву.

Відео дня

Загалом піротехніки області щодня виїжджають на заявки від населення про те, що десь під час відпочинку чи проведення земельних робіт виявлені боєприпаси часів минулих війн. І цього року ними вже знищено 527 таких небезпечних знахідок.

Рятувальники наголошують, що у разі виявлення підозрілих металевих предметів, схожих на боєприпаси, до них не можна ні торкатися, ні переміщувати. А одразу слід телефонувати за номером «101» чи «102», позначивши місце виявлення знахідки.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:40 Патрульний знайшов гаманець із документами та повернув власниці 15:19 На Житомирщині судитимуть організовану групу, яка займалася контрабандою лісу photo_camera 15:00 Антициклон принесе в Україну сонячну і прохолодну погоду 14:40 Уряд затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертизи Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 14:18 Досі не вдається витягнути автівку, яка провалилася у фонтан на Михайлівській. ВІДЕО photo_camera 14:00 Внаслідок атак росіян по всій Україні можливі відключення електрики з 18 до 23 години 8 травня 12:40 У Звягелі всю ніч безрезультатно тривали пошуки безвісно зниклого 16-річного хлопця 12:35 Поблизу Миколаївки Звягельського району - масштабна ДТП з пожежею: загинуло двоє, травмовано троє людей photo_camera 12:20 У Житомирі вшанували борців з нацизмом з нагоди Дня пам’яті та примирення photo_camera 12:00 Він з 10 років мріяв служити в «Азові» 11:30 На Михайлівській вантажне авто провалилося у непрацюючий фонтан photo_camera 11:20 Росіяни знову атакували енергетику України - серйозно пошкоджені три ТЕС 11:00 У дворі однієї з багатоповерхівок Житомира після розпиття спиртного чоловіки побили і пограбували товариша по чарці 10:38 #ПрозорістьТаПідзвітність: На Житомирщині у квітні було оголошено більше 50 публічних закупівель 10:20 15-річна дівчина через ревнощі вчинила замах на вбивство свого 29-річного знайомого - її затримано 10:00 Гідропарк готується до літнього сезону photo_camera 09:41 13 танків, 30 артсистем і 970 осіб - втрати росії за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 8 травня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 8 травня: все про цей день, яке свято, що не можна робити і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up