Житомирські СБУшники затримали контрабандиста, що торгував старовинними монетами

Житомирські СБУшники затримали контрабандиста, що торгував старовинними монетами
Співробітниками Служби безпеки України ліквідовано канал контрабандного вивезення з України історичних і культурних цінностей. Заробити гроші на старовині вирішив мешканець Житомира.

Разом зі своїм спільником він виставляв фотографії з наявними цінностями на Інтернет-аукціонах та форумах, очікуючи на ділові пропозиції від зарубіжних любителів старовини. Цінності переправлялися замовникам поштою виключно за передоплатою і невеликими партіями.

У квітні ц.р. співробітниками УСБУ було влучено черговий «історично-культурний» конверт із монетами, прихованими від митного контролю.

За висновками експертів, вилучені монети становлять історичну й культурну цінність. Це – два срібні римські динарії (приблизні роки карбування 150 та 222 н.е.), срібний «півторак» Речі Посполитої (рік карбування 1625) та мідний солід Речі Посполитої (рік карбування 1663).

Відео дня
>СБУ стосовно 21-річного громадянина України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15 (замах на злочин) та ч.1 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. Наразі СБУ з’ясовує, яким чином ці монети потрапили до рук контрабандистів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:05 Що буде, якщо не оновити дані в ТЦК: роз'яснення від адвоката 13:05 У травні синоптики прогнозують температуру на 1-1.5° вище за норму 12:29 Продовжується судовий розгляд справи щодо вбивства дитини у Радомишлі 12:24 Поліція Житомирщини затримала вчителя за підозрою у вбивстві та пораненні колишніх учнів Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 12:09 Масштабне прибирання України. Триває набір локальних координаторів для Всеукраїнської толоки 2024 11:05 При призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватиметься страховий стаж, одержаний в інших країнах 09:30 Нічні заморозки і денне тепло - прогноз погоди на вихідні 09:00 27 квітня: все про цей день, яке свято, що не можна робити 16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up