У Новограді-Волинському ледве не пограбували храм

У Новограді-Волинському ледве не пограбували храм
Повертаючись додому увечері, міліціонер помітив, який невідомий нишпорить по церковному подвір’ї...

Правоохоронець втрутився у ситуацію та затримав незнайомця, коли той саме намагався демонтувати скриньку з пожертвами. Розпочато досудове розслідування.

Про замах на крадіжку дільничний інспектор Олексій Шевченко повідомив до чергової частини Новоград-Волинського міськвідділу міліції. Відтак на місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої й зафіксували усі обставини діяння.

Міліціонер розповів, що проходячи повз храм, звернув увагу на чоловіка, чий силует помітив у темряві.

Відео дня

- Рухи незнайомця були різкими й незрозумілими, саме тому я наблизився до нього, аби перевірити, що відбувається, - каже Олексій. – Чоловік намагався зірвати скриньку з пожертвами для церкви.

Відреагувавши на оклик дільничного, злодій кинувся втікати, але швидко був затриманий міліціонером, а після прибуття слідчо-оперативної групи - доставлений до міськвідділу для з’ясування усіх обставин. Так, встановлено, що чоловікові 33 роки і мешкає він неподалік церкви, вину визнає.

Відомості про дану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 185 (замах на крадіжку) Кримінального кодексу України. Чоловікові може загрожувати як штраф, так і позбавлення волі на строк до 3 років.

Від імені прихожан, чиї пожертви не дав вкрасти дільничний, настоятель храму отець Валентин щиро подякував міліціонерові.

За повідомленням Новоград-Волинського МВ УМВС

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:40 95-а окрема десантно-штурмова Поліська бригада ДШВ проводить набір добровольців 10:20 Благодійність як спосіб життя. Житомирський письменник Сергій Храпчук подарував українському дитячому центру в Латвії власні книжки 10:00 У чому небезпека гемофільної інфекції і якими вакцинами в Україні проводять профілактичні щеплення - роз`яснення від МОЗ 09:40 Час передавати покази електролічильника: як це можна зробити Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 09:20 За добу на війні росіяни втратили 1320 військових 09:00 29 квітня: все про цей день, яке свято, що не можна робити, прогноз погоди 16:28 Як на Житомирщині працюють мобільні медичні команди 15:50 На Житомирщині рятувальники проводять комплекс заходів задля безпечного святкування Великодня 13:00 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 28 квітня 12:02 На Житомирщині три заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу новонародженим у складних неонатальних випадках 11:04 Оцінка якості освітніх програм у коледжах: особливості під час воєнного стану
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up