У Коростенському районі 42-річний селянин видерся на стовп, щоб зрізати кабель

У Коростенському районі 42-річний селянин видерся на стовп, щоб зрізати кабель

42-річного жителя с. Розівки рейдувальники застали уночі 13 травня  верхи на стовпі електроопори, де чоловік намагався демонтувати дроти з повітряної лінії.

Його передали викликаним на місце події поліцейським. Розпочато кримінальне провадження, - інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

Після півночі до Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення про невідомого чоловіка неподалік с. Розівки, поміченого на стовпі електроопори з інструментами для демонтажу кабелів. 

Відео дня

– Цю територію рейдують представники товариства підрядників, які наглядають, щоб не виникало будь-яких механічних пошкоджень на стратегічній повітряній лінії електропередачі. Відтак чергова група й помітила якогось чоловіка на металевій опорі іншої, недіючої лінії, що знаходиться поруч з їх об’єктом. За викликом виїхав наряд поліцейських швидкого реагування, а згодом прибула і слідчо-оперативна група, - розповів начальник Коростенського ВП ГУНП Михайло Старовойт.

Нічним «альпіністом» виявився 42-річний житель с. Розівки, в якого вилучено спеціальне спорядження, мотузки та інструменти для демонтажу кабелів. Чоловік зізнався, що мав намір добути з них алюмінієвий дріт і виручити за нього кошти. 

Відповідна інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.15 (Замах на крадіжку), ст.185 (Крадіжка) ККУ. У рамках розпочатого кримінального провадження чоловіка перевіряють на причетність до інших подібних правопорушень. 

За чинним законодавством спроба викрадення кабелів може обернутися для нього штрафом, громадськими або виправними роботами, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up