Українським аграріям вдвічі підвищили часткову компенсацію за кредитами

Українським аграріям вдвічі підвищили часткову компенсацію за кредитами

У середу, 12 липня, на засіданні Уряду було прийнято постанову, якою внесено зміни у Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів вагропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів. Про це інформує прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України. 

«У рамках реалізації програм держпідтримки було удосконалено механізм здешевлення кредитів. Зокрема, удвічі збільшено розмір часткової компенсації відсоткової ставки для малих та середніх аграріїв-позичальників.

Цьогоріч на цю програму передбачено 300 мільйонів гривень», - сказав перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, коментуючи рішення Уряду.

Прийнятий документ удосконалює механізм надання державної підтримки суб’єктам господарювання агропромислового комплексу шляхом часткової компенсації відсоткової ставки за залученими у банках кредитами.

Відео дня

Дотепер часткова компенсація за кредитами становила 50% від облікової ставки НБУ. Внесені зміни збільшують таку компенсацію удвічі (100% від облікової ставки НБУ) для малих та середніх агровиробників і тих, хто вирощує та розводить ВРХ.

Так, визначено розмір компенсації для окремих позичальників:

- у розмірі облікової ставки Національного банку (на сьогодні 12,5 %) – для позичальників, які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції до 10 млн грн та позичальників, які провадять діяльність з вирощування та розведення великої рогатої худоби з метою підтримки підприємств малого та середнього бізнесу;

- у розмірі 50 відсотків облікової ставки Національного банку – іншим позичальникам.

Також рішенням Уряду надано можливість позичальникам отримувати державну підтримку за кредитами, які залучаються у 2017 році без визначення граничної межі процентних ставок за користування кредитами. При цьому обмеження за кредитами, які залучались у 2015 та 2016 роках, залишаються незмінними.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up