Основні зміни до Програми житлових субсидій

Основні зміни до Програми житлових субсидій

За результатами першого етапу верифікації субсидіантів Уряд вдосконалив умови оформлення урядової допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг, - інформує прес-служба ОДА.

Так з 1 жовтня 2018 року при розрахунку житлової субсидії не враховуються до сукупного доходу сплачені аліменти та спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби, яка в рік складає до 2500 гривень за голову. Субсидію на загальних умовах можуть отримати ті громадяни, в яких є заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску з вини роботодавця.

Уряд удосконалив умови оформлення житлової субсидії прийняттям постанови від 17 жовтня 2018 року. За інформацією департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА, можна виокремити 7 таких  основних змін:

1.З 1 жовтня 2018 року при розрахунку житлової субсидії не враховуються до сукупного доходу отримані аліменти та спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби, яка в рік складає до 2500 гривень за голову.

Відео дня

2.Субсидію на загальних умовах можуть отримати ті громадяни, в яких є заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску з вини роботодавця.

3.Право на субсидію отримали ті родини, опалювальна, а не загальна, площа житла яких не перевищує 120 кв. метрів для квартири та 200 кв. метрів для індивідуального будинку.

4.У разі, якщо член домогосподарства немає доходів, бо перебуває у складних життєвих обставинах через хворобу, або в складі домогосподарства є працездатні алко- чи наркозалежні (за наявності довідки від лікаря), онкохворі (за наявності висновку ЛКК), субсидію може бути призначено за рішенням комісії з питань призначення житлових субсидій при райдержадміністраціях та міськвиконкомах.

5.На призначення житлової субсидії на понаднормову площу житла, але не більше ніж 30% від норми, можуть претендувати також громадяни, які отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника (наприклад, жінка перейшла на пенсію чоловіка, бо у нього пенсія більша), хто досяг пенсійного віку чи отримує пенсію за вислугою років, а також ті, хто отримує державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

6.Зміни також стосуються сплати обов’язкового платежу. З 1 жовтня 2018 року якщо вартість фактично спожитої послуги менша обсягу обов’язкового платежу, субсидіант має право сплачувати лише вартість фактично спожитої послуги. До прикладу якщо розмір обов’язкового платежу за певну послугу становить 100 гривень на місяць, але домогосподарство спожило тільки на 20 гривень, то необхідно сплатити лише 20 грн.

7. Без обов’язкової сплати ЄСВ субсидію можуть отримати:

  • Безробітні в сільській місцевості, райцентрі, селищах міського типу. Комісія з питань призначення житлових субсидій вправі прийняти позитивне для заявника рішення;
  • Безробітні в місті за умови перебування на обліку в центрі зайнятості;
  • Громадяни, які працюють за кордоном і сплачують там ЄСВ, що підтверджується документально. Тоді  субсидію в Україні домогоподарство, де зареєстрована така особа, має змогу отримати на загальних умовах.

За словами директора департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Юрія Прокопця, звичайно ж, такі зміни призведуть до збільшення чисельності домогосподарств, які отримуватимуть житлові субсидії, та підвищення її розмірів, оскільки розпочинається опалювальний період, зростуть платежі за комунальні послуги, звернуться нові домогосподарства, які не отримували субсидію влітку, або ніколи раніше не отримували.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up