Управління транспорту Житомирської міськради сказало: «Чао, тролейбуси», та хто «супермен» в цій ситуації?

Управління транспорту Житомирської міськради сказало: «Чао, тролейбуси», та хто «супермен» в цій ситуації?

«Їде маршрутка, як велика собача будка, а тролейбус десь спочиває, забрати пасажирів не встигає» – нову транспортну мережу можна описати одним рядком з пісні Скрябіна, хоч ми й інтерпретували його трішки під Житомир.

Хроніка

Нещодавно на сайті мерії опублікували проєкт рішення про зміну транспортної мережі, в якому бачимо, що маршрутне таксі виступає основним видом громадського транспорту, а тролейбуси – менш вагомі.

За день до сесії, у середу, 17 червня, ексзаступник міського голови Дмитро Ткачук опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці детальний розгляд запропонованого управлінням транспорту проєкту рішення, де наголосив, що змінювати потрібно не лише мережу маршруток й не по принципу «шило на мило», влаштовуючи черговий розпродаж маршрутів між приватними перевізниками перед виборами, як це було у 2015 році, а і врахувати роботу тролейбусів у Житомирі.

«Що не так у запропонованому Підпокровним проєкті мережі? Невідповідність концепції розвитку галузі громадського транспорту. Маршрутки виконують не допоміжну функцію, а виступають основним транспортом у місті. Автобусна мережа накладається на тролейбусну і дублює її ще більше, ніж раніше (по вул. Київській +20, вул. В. Бердичівській +30, вул. Вітрука +5 маршруток). Зростає кількість маршруток (+29 одиниць). В проєкті пропонується створення 6-ти нових маршрутів, що збільшує кількість транспорту в місті», - пояснює ексзаступник.

Відео дня

Коментарі під публікацією неоднозначні. Дехто пише слова вдячності, мовляв, дійсно вагомий розбір транспортної мережі, інші не розуміють, що завадило Дмитру Ткачуку втілити правильну мережу, працюючи в якості заступника мера, і це питання ми почуємо ще не один раз.

Отож під час сесії Житомирської міської ради 18 червня питання транспортної мережі знову пролунало, і депутат Іван Фурлет, скориставшись своїм виступом, запросив до презентації Дмитра Ткачука, на що Сергій Сухомлин відреагував неоднозначно. Невдоволений видих було чути навіть під час онлайн трансляції сесії.

«В Житомирі нічого не відбувається без схвалення міського голови»

Думки, що раніше виникали в головах людей, що спостерігали дивні рішення міської ради («Епіцентр», «ЮПІДЖІ» тощо) – підтвердилися. Без погодження Сергія Сухомлина, в місті нічого не робиться, і сьогодні ми це почули з вуст того, хто був командою мера протягом 4-х років.

Під час роботи на посаді заступника з питань транспорту Дмитро Ткачук дійсно працював над створенням транспортної мережі, проте почули ми про неї в такому вигляді, як зараз – лише під час сесії 18 червня.  

«Що заважало вам прийняти нормальну схему, коли ви були заступником? Що конкретно вам заважало, хто?», - запитав міський голова Сергій Сухомлин після виступу.

А ось відповідь Ткачука була доволі провокативною, мовляв, є певна процедура, і  якщо проєкт рішення треба оприлюднити і прийняти, то він оприлюднюється ввечері та приймається зранку, а коли не треба – то не треба. Така заява викликала обурення міського голови, на що він відповів, що такі заяви – «брєд».

«Де ваш проєкт рішення по мережі, який був опублікований, який пройшов комісії та який ви дуже зараз захищаєте? Де? Добре робити, добре виступати під камери і нічого при цьому не робити», - викрикнув міський голова.

Зламаний телефон

До обговорення долучилася депутатка Любов Цимбалюк, яка зазначила, що дійсно, канал комунікації між депутатами та управліннями – слабкий, тому, корисно б прислухатися до інших:

«Дійсно, є проблеми, проблеми з управлінням, з доповідями на комісіях. Дійсно, ми не отримуємо тих відповідей, які ми мали б отримувати. Поки цей проєкт знаходиться в обговорюванні в мене є пропозиція – дослухатися до всіх пропозицій, розглянути їх, і не виносити на виконком це питання до тих пір, поки не відбудеться обговорення».

Компромісом зі сторони міського голови була пропозиція про створення громадського слухання:

«Давайте запросимо ТТУ, запросимо перевізників, депутатів, усіх бажаючих і проведемо громадське слухання з цього питання»,- зазначив Сергій Сухомлин.

Сподіваємося, найближчим часом обговорення дійсно відбудеться, з дотриманням карантину, звісно, проте, чи не втулять під шумок транспортну мережу запропоновану Костянтином Підпокровним – питання залишається відкритим.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Сергій Базилівський

    Якщо це основний вид транспорту то приведіть його до нормальних стандартів, бо в більшості своїй це скотовозки!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up