У Бердичеві прощалися з бійцем «Айдару». Відео. Фото

У Бердичеві прощалися з бійцем «Айдару». Відео. Фото
У Бердичеві сумують через смерть славного земляка: у боях із терористами на сході України геройськи загинув Павло Ящук – боєць 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар».

Він народився у 66-му – рік Вогняного Коня, розповідають друзі й соратники Павла, можливо тому по життю не терпів несправедливості і прагнув до перемоги. Ці принципи привели чоловіка на Майдан, ці самі принципи підказали йти на боротьбу з бандитами на схід.

В’ячеслав Златогорський, голова Антикорупційного комітету Бердичівської Самооборони, соратник загиблого героя: «Он создал на Майдане спецподразделение «Медведи» и был нашим командиром. Тогда мы достойно вышли из окружения: без потерь вынесли всех раненых. Павел был одним из организаторов Бердичевской Самообороны. Снова поехал на Майдан: не выдержав бездействия, он отправился на Луганщину в зону боев. Это для нас огромная потеря. Нам будет тяжело найти замену этому человеку – таких рождаются единицы.»

Ще за часів існування Радянського Союзу, говорять друзі, Павло Ящук побував у багатьох тодішніх «гарячих точках». Із часом зрозумів, що дуже часто війна – то політика, а політика – суцільний бруд. Усвідомивши це, Павло відійшов до мирного життя. Та настав час і його Україна опинилася у небезпеці. Павло Ящук – з російським паспортом у кишені – вирушив боротися за вільне й гідне життя свого народу – спочатку на Майдан, потім – на схід України.

Відео дня

В’ячеслав Златогорський, голова Антикорупційного комітету Бердичівської Самооборони, соратник загиблого героя: «Когда обнаружили его российский паспорт, в Петербурге – в квартире, где Павел был прописан, мгновенно произвели обыск. Его и еще 14 таких же, как и он, объявили в розыск. А Павел получил украинское гражданство и был очень рад этому. И сразу же отправился в зону боевых действий. Как бы тяжело ни было идти на войну, хочу призвать всех брать пример с Павла. Он истинно переживал за свою Родину. Нельзя бояться отстаивать и бороться за свой дом, за свою семью. Нужно быть настоящим патриотом Украины. Таким, каким был Павел.»

Із рідних у загиблого героя залишилися лише дружина з 7-річним сином та старший брат. На похорони Павла той приїхав із далекої Америки.

Валерій Ящук, брат загиблого героя: «Я на 10 лет старше Павла и помню, как носил его на руках, поэтому, конечно же, для меня это ужасная трагедия. В начале декабря мне в истерике позвонила его жена: Павлик смотрел телевизор, как вдруг встал, сказал: «Я не могу на все это смотреть» и ушел… Пошел пешком к шоссе, словил попутку и отправился в Киев. Ему 48 лет было – совсем не пацан, у него был ребенок, которого он так долго ждал. И в такой ситуации человек встает и уходит. Потому как не мог он смотреть, как били студентов. Что-то в этом есть…»

В Америці думки стосовно того, що нині переживає Україна, різні – від одурманеного брехнею нерозуміння і до повної підтримки прагнення свідомих українців.

Валерій Ящук, брат загиблого героя: «Есть люди, которые спрашивают меня, что конкретно можно сделать, дабы помочь Украине в этой ситуации. В свое время такой же вопрос я задавал Павлу. Первой его реакцией было: «Оставьте Украину в покое. Она сама разберется, что ей надо, а что – нет, кто ей друг, кто ей брат»… Вторая реакция: «Здесь очень много раненых и погибших. Мы пытаемся помочь, но правительственная помощь часто задерживается… И тогда возникает вопрос, что в конкретных ситуациях людям надо помогать…»

Поховають Павла Ящука на землі, де народжувався, зростав та мешкав його рід – у селі Андріяшівка. Телекомпанія «ВІК» висловлює щире співчуття рідним, близьким та друзям загиблого героя.

Previous Next

 

За матеріалами ВІК.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:56 Медичний висновок для тих, хто хоче взяти дитину в сім’ю, стане цифровим, а сам медогляд оптимізується - Мінсоцполітики 17:23 У Житомирі під час весняного загальноміського прибирання вивезено 866 м3 сміття, було залучено 288 працівників комунальних підприємств 17:00 Житомир попрощався із двома Захисниками - Олександром Рудюком і Дмитром Пінчуком 16:41 Найближчими днями у Житомирі потепліє до +25, очікується висока пожежна небезпека Від читача 16:43 Проєкт "БРАМА" об'єднує громадян державного та приватного сектору 16:20 Чемпіоном України з триатлону на суперспринтерській дистанції став представник Житомирської школи вищої майстерності Ілля Гончарук 16:05 Найкращі виробники міжкімнатних дверей в Україні (Новини компаній) 16:00 Виконком Житомирської міськради закупить на фронт 15 комплектів супутникового звʼязку і 50 дронів 15:40 17-річний житомирянин поїхав на роботу у Дніпро, а 17-річна дівчина з Радомишля гостювала у подруги - ювенальні поліцейські за тиждень повернули додому 16 дітей 15:21 Мешканців будинків по вул. Грушевського, 97 б та вул. Грушевського, 101 попереджають про призупинення водопостачання з 1 по 3 травня 15:00 На одній із вулиць Звягеля правоохоронці затримали чоловіка під час продажу боєприпасів за 4000 гривень 14:40 Ветеран з Житомирщини переміг у конкурсі "Варто почати власну справу" 14:20 Водія, який 13 квітня у Житомирі рухався смугою зустрічного руху, патрульні притягнули до відповідальності 14:00 Фокус передачі: які види шахрайства розповсюджені на Житомирщині і як не стати жертвою шахраїв 12:47 У Звягелі в ДТП травмувався 19-річний мотоцикліст: наразі він у лікарні у тяжкому стані 12:23 Житомир та область потребують донорської крові всіх груп з негативним резусом 12:02 У Хорошівській територіальній громаді надзвичайники ліквідували пожежу в господарчій будівлі, врятувавши від вогню гараж і будинок 11:40 Семеро чоловіків, серед яких - мешканці Житомирщини, намагалися перетнути кордон з Румунією на старій "буханці", їх затримали прикордонники 11:20 Рятувальники Житомирщини нагадали правила безпеки на Великдень 11:00 Гороскоп на 29 квітня - 5 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up