Найкращі журналістські розслідування на нашому сайті за 2021 рік

Найкращі журналістські розслідування на нашому сайті за 2021 рік

Пропонуємо ТОП-5 розслідувань, які здобули найбільшу популярність серед наших читачів у минулому році. 

Відкриває рейтинг Чорна каса Житомирської гімназії №3.

Коротко нагадаємо про що це розслідування. До переповненої учнями школи набрали майже 200 першокласників. Щоб потрапити до єдиного у місті реконструйованого закладу, батьки віддають дітей до підготовчих… приватних курсів при гімназії. Оформлені вони на штатну вчительку початкових класів, якій передали в оренду один із сучасних класів. У місяць гімназія отримує лише 230 грн, а учасники бізнес-схеми – іномарку за пів мільйона гривень.

На другому за кількістю переглядів місці - розслідування У депутата обласної ради Развадовського підроблене посвідчення ліквідатора аварії на ЧАЄС?

Відео дня

Наш журналіст-розслідувач з`ясував, що депутат Житомирської обласної ради та керівник обласної організації партії «За майбутнє» Віктор Развадовський роками користується посвідченням ліквідатора 1 категорії, виданого іншій особі. У посвідченні постраждалого від Чорнобильської катастрофи прізвище власника змінене на прізвище екснардепа. 

Третє місце - у журналістського розслідування Сосиски поза законом: хто наживається на здоров`ї наших дітей.

 З 1 січня почав діяти санітарний регламент, покликаний забезпечити в школах та дитсадках здорове харчування. Проте наприкінці лютого 2021 року  деякі навчальні заклади та управління освіти продовжували закуповувати виключені з меню ковбасні вироби.

На четвертому щаблі - «Загублені» 43 мільйони майна Тетерівської ОТГ

Після ліквідації сільради Високої Печі передане комунальному підприємству майно опинилося без власника. А від цього залежить, чи буде тепло та вода у квартирах численних багатоповерхівок військового селища. 

І закриває ТОП-5 розслідувань наш "свіжачок" - Житлове «кидалово»: забудовник двічі продав квартири у новобудові

Взявшись за зведення ЖК «Домашній», структури сина депутата Хмельницької міськради Ігоря Добжанського стали фігурантами численних кримінальних проваджень.

Отримавши квартири, правоохоронці не поспішають розслідувати справи, що лише відкладає наслідки можливих проблем для мешканців будинку. Власники омріяного житла навіть не здогадуються про весь тягар проблем, перекладений забудовником «Артхаус груп» на їхні голови.

Беззаперечно, факт здачі будинку для вкладників у будівництво надзвичайно важливий. Люди не прогоріли, як це нерідко трапляється в Україні, і отримали документи про право власності на нерухоме майно. Офіційні документи на руках: чого турбуватися – завершуй ремонт і живи щасливо. Та, виявляється, частину квартир забудовник реалізував незаконно.

 

Коментарі

keyboard_arrow_up