Як правильно обрати ворота для приватного будинку: поради експертів

Як правильно обрати ворота для приватного будинку: поради експертів

Сучасний ринок воріт для будинку вашої мрії має широкий асортимент товару, який може поєднувати в собі красу, надійність та міцність.

Не секрет, що ворота – це не тільки гарантія безпеки, але й чимала частина дизайну вашого приватного будинку та його ділянки. Ворота повинні відповідати стилю приватного будинку, красиво доповнюючи як зовнішній вигляд, так і служити гарантією спокою.

Найбільш поширені матеріали для воріт

  • Дерев’яні. Вибір таких воріт дозволяє  заощадити на матеріалах. Цей тип цілком можливо виготовити своїми руками, не вдаючись до допомоги фахівців. Дерево – природний, екологічно чистий матеріал, який чудово вписується в будь-який стиль ділянки. При будівництві дерев’яних воріт не потрібно вдаватися до дорогої техніки. Саме будівництво не займає багато часу. Невелика вага дозволяє значно знизити навантаження на стовпи. Недоліки у дерев’яних воріт цілком очевидні – дерево схильне до вицвітання і гниття. Як правило, щоб уникнути цього неприємного моменту, дерево покривають лаком чи фарбою. Майте на увазі, що дану процедуру доведеться повторювати регулярно, для того щоб зберегти не тільки цілісність дерева, але і зовнішній вигляд;

    <

    Відео дня
    /li>
  • Ковані. Безсумнівно, такі ворота дуже міцні, незважаючи, на те, що зовні вони виглядають легко і вишукано. Вони легко витримують сильні удари, тому зламати їх досить важко. Істотна перевага – зовнішній вигляд. Додання в таку конструкцію квіткового візерунку, хвиль, тварин не потребуватиме особливої праці. Проте вартість їх досить вагома, і чим більше елементів, тим більше і ціна;

  • З профнастилу. Хоча вони й не можуть похизуватись витонченістю кованих, але такі ворота є свого роду компромісом між дерев’яними і кованими. На думку більшості, профнастил є більш естетичним і привабливим, ніж вироби, виготовлені з дерев’яних дощок. Цей матеріал набагато довше зберігає свій початковий вигляд. Багатий вибір кольорових гам дозволяє без зусиль підібрати саме той вид, який найбільше вам підходить.

Вибір воріт за типом конструкції

Залежно від можливостей власника і наявності вільного простору ворота можуть мати різну конструкцію:

  • орні;

  • відкатні.

При установці воріт обов’язково має бути присутня хвіртка. Відкривати ворота для виходу людини – це велика незручність. Для цього повинні бути передбачені окремі, одностулкові двері, які вбудовуються у ворота. Також вони облаштовуються дзвінком або відеоспостереженням.

Орні з вбудованою хвірткою

Такий варіант не є дорогим. Хвіртка вже вбудована безпосередньо у ворота – це спрощує їх загальну конструкцію. В цьому випадку достатньо двох опор, оскільки на хвіртку окремого стовпа не вимагається. На них приварюються петлі і вішаються стулки. Якщо вулиця вузька, то відкриватися стулки повинні всередину двору, щоб не створити незручності проїжджаючим автомобілям.

До недоліку таких воріт відноситься наявність великої різниці по відношенню до місць кріплення і стовпів. Це посилює навантаження на опори і петлі. Під вагою стулки можуть осісти, і вирвати їх зі своїх місць. Тому для такої конструкції бажано підбирати неважкий матеріал. Для зменшення цього недоліку в закритому стані монтується потужний засув. Його присутність утримує стулки від провисання. Також наявність потужного фундаменту значно зміцнює стовпи конструкції.

Відкатні, зсувні і розсувні варіанти

Конструкцію з відкатними воротами ще називають зсувною або розсувною. Складається вона з полотна і 2 напрямних, розташованих знизу і зверху. Рухається полотно за допомогою роликового механізму, який може бути зроблений з металу або капрону. Для цього виготовляється фундамент, куди ховається вся роликова начинка. Ворота працюють в автоматичному режимі за допомогою спеціального блоку управління. Як облицювання застосовується профнастил або сітка-рабиця, яка покривається полімером для захисту від зовнішнього середовища. До переваг воріт відноситься їх компактність. Їм не потрібна наявність великого простору. Правда, є необхідність постійно стежити за роликовим пристроєм. Такі ворота бувають підвісними і консольними. У першому випадку зверху розташовується балка. Тут є істотний недолік – обмеження по висоті. Консольне розташування не має такого недоліку. Роликова система не монтується в фундамент. Рух йде по консольній балці, що розташовується знизу, зверху або посередині. Основна проблема полягає в складності монтажу, оскільки ширина полотна вдвічі більше величини отвору. При установці воріт головне – зробити правильний вибір їх виду. Добре вивчити наявність вільного простору. Визначити, в який бік вони будуть відкриватися.

Гараж в приватному будинку: види, локації, переваги і недоліки

Власники приватних будинків найчастіше спантеличені питанням, де саме буде стояти їх автомобіль на ділянці. В умовах передмістя дуже важливо забезпечити власну мобільність: поїздки на роботу, в магазин, в гості і в інших повсякденних справах. Простіше кажучи, без автомобіля – нікуди. Одні схильні до того, щоб облаштувати певне місце на ділянці під навісом, інші будують окрему будівлю під особистий автопарк, треті розміщують гараж просто в будинку. Розглянемо ключові переваги і недоліки гаража в будинку з різними локаціями.

Гараж на першому поверсі

Локація гаража на першому поверсі приватного будинку дозволяє істотно заощадити на будівельних матеріалах для зведення окремого будинку. Це досить бюджетний варіант. Конструкція є монолітною, оскільки гараж прибудований безпосередньо до котеджу. Їх об'єднує загальна стіна. Тому в процесі опалення будинку гараж теж буде наповнюватися теплим повітрям. Це допоможе захистити автомобіль від корозії та інших плачевних наслідків вуличної стоянки.

Недоліком даної локації є той факт, що в цьому приміщенні могла б бути зроблена затишна житлова зона для гостей. Площа гаража, як правило, невелика, тому «на виході» він вийде більш ніж компактним.

Гараж в цоколі

Це оптимальний варіант у випадку, якщо ділянка землі відносно невелика за розмірами. Такий вид стоянки під авто дозволить вивільнити місце під будівництво інших споруд на ділянці. Ще один плюс в тому, що будівництво можна використовувати як для гаража, так і для зберігання різного домашнього начиння і господарських пристосувань. Площа гаража дозволяє зробити в ньому зручну майстерню.

Недоліки гаража такого формату:

- потреба в додаткових вкладеннях, щоб облаштувати цокольний поверх;

- виготовлення спеціальних відводів для стоку води;

- грунтовна герметизація при зведенні міжповерхових перекриттів.

Будинок з окремим капітальним гаражем

Абсолютно незалежна споруда з одним або кількома машиномісцями – оптимальний варіант для просторої ділянки. Така будова відповідає всім вимогам пожежної безпеки, а в разі екстреної ситуації можна уникнути сумних наслідків. Цей тип гаража забезпечує максимально зручне і функціональне зберігання автомобіля. У більшості випадків капітальні гаражі будують з цегли. Його зведення потребуватиме вкладень і значних витрат сил. Але результатом буде будова з пролонгованим «життєвим циклом».

У ході огляду типів, розмірів та особливостей як воріт, так і гаражної будівлі було виявлено як переваги, так і недоліки. Однак вибір залишається за власником.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up