Обираємо меблі для приватного будинку: поради експертів

Обираємо меблі для приватного будинку: поради експертів

Вибір меблів – це те, у що вкладають максимум часу і грошей.

Проте не завжди власник будинку залишається задоволений вибором. Причиною тому є той факт, що навіть до чудового планування не включають процес вибору потрібного матеріалу.

Наші прості та докладні поради направлені на те, щоб ви могли пишатися своїм будинком.

Кухня

Кухня – це серце вашого будинку, і якщо серце не у відмінній формі, то, очевидно, решті тіла буде не дуже добре. Саме тому ваш власний особистий продовольчий центр повинен бути на вищому рівні, щоб служити вам легко і ефективно.

Відео дня

Вибрати правильну компанію і подбати про якість

Якість меблів ніколи не буває більш важливою, коли мова йде про кухню. Пам’ятайте, що вам доведеться мати справу з високою температурою і великою кількістю гострих країв, а також великою активністю. Таким чином, якість є найважливішим аспектом. Також перевірте, чи дійсно компанія, у якій ви купуєте меблі, заслуговує на довіру і має хороший послужний список. Це набагато важливіше, ніж покупка кушетки, зрозумійте.

Виберіть дизайн, який відповідає існуючим кухонним відтінкам і вашому будинку в цілому

Всі хочуть отримати відчуття гармонії і затишку на кухні, зокрема, і в своєму домі в цілому. Тому виберіть тему, яка добре поєднується з тим, що вже є у вас вдома. Ви можете вибрати ретро або класичний стиль, або більш сучасний вигляд з мінімалістичним відчуттям. Якщо ваш вибір припав на мінімалістичну кухню, переконайтеся, що вона дуже добре організована, а відтінки більш виразні за текстурою.

Виберіть те, що підходить вашій кухні, – ні більше, ні менше

Коли справа доходить до кухонних меблів, кожен дюйм простору необхідно вимірювати, мати на увазі і перевіряти ще раз, перш ніж робити покупку. Тут немає можливості робити помилки, оскільки полки, шафи та робочі поверхні повинні бути точно вставлені на місце. Вам потрібно буде надати свої виміри і план кухні, коли ви йдете до магазину меблів. Або викликати фахівця для вимірів до себе додому. Також переконайтеся, що ви не спокусилися покупкою чогось надто великого. Якщо у вас невелика кухня, ви можете вибрати невеликий стіл для сніданку і обідати в окремій їдальні або ж великий обідній стіл на випадок, якщо у вас є для нього досить місця.

Зробіть вибір між вбудованою і вільною кухнею

Якщо ви хочете залишитися в певному будинку протягом тривалого часу і якщо це довгострокова інвестиція, то вбудована кухня – це ваш варіант. Вбудована кухня також відмінно підійде, коли мова заходить про те, щоб використовувати кожен дюйм простору максимально. Кухня, що стоїть вільно – варіант для тих, хто, як правило, багато переїжджає. Але недоліком тут є те, що ви можете програти в просторі. Вибір багато в чому залежить від вашого будинку і від того, як довго ви хочете залишатися на одному місці.

Кому дійсно служить ваша кухня?

Функції кухні, яка служить сім’ї з дітьми, повністю відрізняються від кухні, яка буде елементом дизайну, наприклад, для молодят. У цих випадках потреби в кухні і її функціях змінюються. У той час, як ті, хто недавно одружився або навіть самотні, можуть часто харчуватися в ресторанах, сім’я з маленькими дітьми буде використовувати кухню набагато більше. Тому вибір меблів з урахуванням її корисності – мудре рішення.

Дизайнерські кухні і послуги після покупки

Якщо ви хочете кухню, призначену спеціально для вас або з тими змінами, які ви хочете зробити, то це, можливо, буде коштувати вам трохи більше, якщо ви звернетеся в салон готових меблів. Але якщо ви замовляєте кухню безпосередньо у виробника – унікальний дизайн буде коштувати так само, як і «фабричний», якщо не дешевше. У цьому випадку однак переконайтеся, що ви вибрали відповідну фірму для виготовлення меблів на замовлення. Також перевірте, які послуги після покупки пропонує кожен постачальник меблів. Це є невід’ємною частиною вибору правильних кухонних меблів.

Кухня – одне з небагатьох місць у нашому житті, де ми по-справжньому «творці», тому бажання виглядати і відчувати себе чудово в кухні цілком зрозуміло.

Вітальня

Вітальня в квартирі - основна. Це завжди була кімната для гостей, що слідує навіть з її назви, а зараз вона стала також і місцем відпочинку господарів. Можна сказати, що вітальня – «візитна картка» кожного будинку. Ще кілька десятків років тому було модним повністю заповнити вітальню меблями, шафами зі скляними дверцятами, кришталем, красивим посудом і виданнями класиків – це свідчило про заможність господарів. Але в даний час звичаї і смаки змінилися, багато мешканців обмежуються невеликим набором меблів. Зазвичай у вітальні виділяють зони – передпокою, обідню, для відпочинку і зону візуального комфорту. Крім цього, тут може бути куточок школяра або місце для розваг малюка. З усього озвученого вище випливає, що меблі для вітальні повинні відповідати певним параметрам і вибираються виходячи з призначення окремих зон. Зазвичай вітальня – найбільша кімната в квартирі. Сучасні меблі для вітальні, як правило, включають в себе стінку, м'який куточок, журнальний столик і обідній стіл; останній зараз купують складаний – в складеному вигляді займає небагато місця. У кожній вітальні визначають її центр – стіл, диван, камін і ін. Відрізнити будь-який інтер'єр може журнальний столик з м'якими кріслами, за яким можна комфортно попити кави, почитати книги, журнали. Прикрасять вашу вітальню такі елементи декору, як картини, тумби, статуетки, полки, етажерки, стелажі, штори та інші аксесуари.

Важливо відзначити, що для вітальні дуже зручні меблі на коліщатках. Зазвичай ці гарнітури розташовуються біля найдовшої стіни вітальні. Зараз престижним рішенням є модульні меблі. Стильове рішення меблів має поєднуватися із загальним дизайном квартири. Важливим фактором меблювання вітальні є колірна гама. Меблі темних тонів візуально зменшать кімнату і, тим самим, створять відчуття затишку, а світлі тони – навпаки, розширять невелику вітальню, зроблять її світлішою. Освітлення у вітальні повинне бути помірним: не надто яскравим і не приглушеним, що створює інтимну обстановку. Сучасні освітлювальні прилади прийнято монтувати в стелю, на карнизі стінки, в шафи, на стелажі. Важливим фактором при виборі меблів є матеріал, з якого вони виготовлені. Ми не здивуємо вас рекомендацією віддати перевагу меблям з натурального дерева. Престижними, солідними і добротними є меблі з екологічно чистих сортів дерева – ялини, сосни, модрини.

Ванна кімната

Ванна кімната у кожного з нас асоціюється з релаксом, усамітненням і комфортом. Саме це місце займає найбільш відвідувану позицію серед інших кімнат у будинку. Тому кожна людина мріє облаштувати її так, щоб вона була не тільки комфортною і красивою, але і практичною. Що ж потрібно врахувати, вибираючи меблі для ванної кімнати?

По-перше, потрібно звернути увагу на розміри вашої ванної кімнати. Не завжди її розміри дозволяють вибрати меблі, які нам до душі. Потрібно враховувати те, що ванна повинна бути і красивою на вигляд, і зручною. Саме габарити впливають не тільки на вибір дизайну, але і на вибір укомплектування ванної в цілому.

Наступне, на що варто звернути увагу, – це установка. Вид установки підбирається відповідно до розмірів ванної кімнати. Підложна установка – це класичний варіант, який підійде для будь-якої ванни. Навісна установка збільшує простір, а також нею зручно користуватися не нахиляючись. Але такі меблі складно встановлювати. Модульні меблі – універсальний варіант, оскільки вони підходять навіть для маленької ванної кімнати, їх також легко варіювати під потрібний інтер'єр. Вбудовані меблі – це меблі, які можна створити за індивідуальними розмірами. До того ж вони дуже раціональні у використанні. Вони займають мало місця, але є дуже місткими і функціональними. Кутова установка меблів – хороший варіант для малогабаритної ванної кімнати.

Наступними критеріями вибору меблів у ванну кімнату стануть стиль і колір. На сьогодні існує безліч стилів. Кожна людина вибирає його за своїми уподобаннями. Колір меблів так само може варіюватися з урахуванням вашого смаку. Наступний пункт – матеріал. Всім нам дуже хочеться, щоб наші капіталовкладення відповідали якості меблів, отже, до вибору матеріалу потрібно поставитися дуже відповідально. ДСП – матеріал недостатньо вологостійкий. Меблі для ванної з дерева є довговічним і вишуканим матеріалом, але варто врахувати, що дерево чутливе до температур і вологості, тому вибирати такі меблі обов'язково потрібно з вологостійким покриттям. МДФ легко піддається обробці і є досить-таки стійким до вологи. Меблі з пластику – дешеві і вологостійкі, але чутливі до різного роду механічних пошкоджень. Так само для ванних кімнат застосовують метал і скло. Найчастіше вони використовуються як доповнення або фурнітура.

Останнім важливим критерієм є вологостійкість покриття. Меблі для ванни повинні бути захищеними від впливів вологи, температури і миючих засобів.

Таким чином, загальна картина оселі формується з меблів, декору, кольорової палітри і освітлення.Усі ці поради допоможуть наблизити вас до будинку вашої мрії.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 Як отримати компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб 16:41 Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію засуджених 16:20 32-річного чоловіка засуджено до довічного ув’язнення за жорстоке вбивство подружжя на Народиччині 16:19 На базі 10 ЦНАПів області створено Центри рекрутингу Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:10 Містян просять бути готовими до відключень електроенергії 16:00 Житомир зустріне 11-й Чілдрен Кінофест 15:40 Патрульний знайшов гаманець із документами та повернув власниці 15:19 На Житомирщині судитимуть організовану групу, яка займалася контрабандою лісу photo_camera 15:00 Антициклон принесе в Україну сонячну і прохолодну погоду 14:40 Уряд затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертизи 14:18 Досі не вдається витягнути автівку, яка провалилася у фонтан на Михайлівській. ВІДЕО photo_camera 14:00 Внаслідок атак росіян по всій Україні можливі відключення електрики з 18 до 23 години 8 травня 12:40 У Звягелі всю ніч безрезультатно тривали пошуки безвісно зниклого 16-річного хлопця 12:35 Поблизу Миколаївки Звягельського району - масштабна ДТП з пожежею: загинуло двоє, травмовано троє людей photo_camera 12:20 У Житомирі вшанували борців з нацизмом з нагоди Дня пам’яті та примирення photo_camera 12:00 Він з 10 років мріяв служити в «Азові» 11:30 На Михайлівській вантажне авто провалилося у непрацюючий фонтан photo_camera 11:20 Росіяни знову атакували енергетику України - серйозно пошкоджені три ТЕС 11:00 У дворі однієї з багатоповерхівок Житомира після розпиття спиртного чоловіки побили і пограбували товариша по чарці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up