На Житомирщині кількість нещасних випадків на виробництві зменшилась на 17%

На Житомирщині кількість нещасних випадків на виробництві зменшилась на 17%
За 2014 рік в області кількість нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, порівняно з аналогічним періодом минулого року зменшилась на 17%, або на 23 нещасні випадки (на підприємствах області за 2014 рік травмовано 115 осіб, за 2013 рік – 138).

Кількість нещасних випадків зі смертельним наслідком, пов’язаних з виробництвом, за 2014 рік збільшилася на 3 випадки і склала 15 випадків.

Збільшення кількості смертельних нещасних випадків відбулося на підприємствах: соціально-культурної сфери, енергетики, виробництва деревини та виробів з деревини, гірничорудної і нерудної промисловості, лісового господарства, будівництва та промисловості будматеріалів, целюлозно-паперової промисловості.

Зменшення кількості нещасних випадків зі смертельним наслідком, пов’язаних із виробництвом, спостерігається на підприємствах: сільського господарства, машинобудування, пошти та зв’язку.

Відео дня

На рівні минулого року залишився смертельний травматизм в автомобільному транспорті.

Найбільш травмонебезпечними галузями економіки в Житомирській області, на які припадає 75% від усіх травмованих в області, в звітному періоді стали соціально-культурна сфера та торгівля (52%), сільське господарство (12%) та будівництво та промисловість будматеріалів (11%).

Аналіз причин загального виробничого травматизму свідчить, що 95 випадків (82,6%) сталося внаслідок організаційних причин, 13 випадків (11,3%) сталося внаслідок психофізіологічних причин та 7 випадків (6,1%) сталося внаслідок технічних причин.

Аналіз причин нещасних випадків зі смертельним наслідком свідчить, що понад 66% (10 випадків) сталось з організаційних причин, з технічних причин – 20% (3 випадки) та психофізіологічних – понад 13% (2 випадки).

Серед подій, під час яких стались нещасні випадки переважну кількість складають падіння потерпілого (50 випадків, або 43,5%), дія предметів та деталей, що рухаються, розлітаються, обертаються (33 випадки, або 28,7%), падіння, обрушення, обвалення предметів, матеріалів, породи, ґрунту (9 випадків, або 7,8%) та інші.

Події, під час яких сталися нещасні випадки зі смертельним наслідком у 2014 році:

    - по 3 випадки – дія предметів та деталей, що рухаються, розлітаються, обертаються; ураження електричним струмом;

    - по 2 випадки – падіння потерпілого з висоти; дорожньо-транспортна пригода; падіння потерпілого в колодязь, ємність;

    - по 1 випадку – дія підвищених температур; падіння, обрушення, обвалення предметів, матеріалів, породи, ґрунту; падіння потерпілого під час пересування.

Аналіз причин нещасних випадків показує, що основною причиною виробничого травматизму є упущення в організації охорони праці на підприємствах області з боку роботодавців та нехтування працюючими особистою небезпекою.

Як наслідок, 62 випадки (54%) усіх нещасних випадків, в тому числі й 7 смертельних (47%), сталися внаслідок порушення трудової і виробничої дисципліни, невиконання посадових обов’язків, вимог інструкцій з охорони праці та особистої необережності потерпілих.

Зростання рівня виробничого травматизму в 2014 році у порівнянні з 2013 роком відбулося на підприємствах Житомирського, Бердичівського, Новоград-Волинського, Ємільчинського, Коростишівського, Овруцького, Коростенського, Чуднівського районів та міста Бердичева.

За 2014 рік порівняно з 2013 роком загальна кількість нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом, зменшилася на підприємствах міст Житомира, Новоград-Волинського, Коростеня, Черняхівського, Ружинського, Андрушівського, Володарсько-Волинського, Олевського, Попільнянського, Романівського, Баранівського, Лугинського, Любарського, Червоноармійського районів.

У 2014 році виробничий травматизм залишився на рівні 2013 році у Малинському та Радомишльському районах.

У зв’язку із забороною проведення перевірок, територіальне управління Держгірпромнагляду у Житомирській області спрямовує свою роботу на здійснення превентивних заходів; на проведення цілого ряду круглих столів, конференцій, нарад, семінарів, навчань з питань охорони праці, тренінгів тощо з безпечного ведення робіт в галузях господарства Житомирської області.

За повідомленням Територіального управління Держгірпромнагляду в Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:56 Медичний висновок для тих, хто хоче взяти дитину в сім’ю, стане цифровим, а сам медогляд оптимізується - Мінсоцполітики 17:23 У Житомирі під час весняного загальноміського прибирання вивезено 866 м3 сміття, було залучено 288 працівників комунальних підприємств 17:00 Житомир попрощався із двома Захисниками - Олександром Рудюком і Дмитром Пінчуком 16:41 Найближчими днями у Житомирі потепліє до +25, очікується висока пожежна небезпека Від читача 16:43 Проєкт "БРАМА" об'єднує громадян державного та приватного сектору 16:20 Чемпіоном України з триатлону на суперспринтерській дистанції став представник Житомирської школи вищої майстерності Ілля Гончарук 16:05 Найкращі виробники міжкімнатних дверей в Україні (Новини компаній) 16:00 Виконком Житомирської міськради закупить на фронт 15 комплектів супутникового звʼязку і 50 дронів 15:40 17-річний житомирянин поїхав на роботу у Дніпро, а 17-річна дівчина з Радомишля гостювала у подруги - ювенальні поліцейські за тиждень повернули додому 16 дітей 15:21 Мешканців будинків по вул. Грушевського, 97 б та вул. Грушевського, 101 попереджають про призупинення водопостачання з 1 по 3 травня 15:00 На одній із вулиць Звягеля правоохоронці затримали чоловіка під час продажу боєприпасів за 4000 гривень 14:40 Ветеран з Житомирщини переміг у конкурсі "Варто почати власну справу" 14:20 Водія, який 13 квітня у Житомирі рухався смугою зустрічного руху, патрульні притягнули до відповідальності 14:00 Фокус передачі: які види шахрайства розповсюджені на Житомирщині і як не стати жертвою шахраїв 12:47 У Звягелі в ДТП травмувався 19-річний мотоцикліст: наразі він у лікарні у тяжкому стані 12:23 Житомир та область потребують донорської крові всіх груп з негативним резусом 12:02 У Хорошівській територіальній громаді надзвичайники ліквідували пожежу в господарчій будівлі, врятувавши від вогню гараж і будинок 11:40 Семеро чоловіків, серед яких - мешканці Житомирщини, намагалися перетнути кордон з Румунією на старій "буханці", їх затримали прикордонники 11:20 Рятувальники Житомирщини нагадали правила безпеки на Великдень 11:00 Гороскоп на 29 квітня - 5 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up