Комунальний МРТ в Житомирській обласній лікарні, пропрацювавши місяць, знову зламався

Комунальний МРТ в Житомирській обласній лікарні, пропрацювавши місяць, знову зламався

Редакція "20 хвилин" вже неодноразово піднімала питання з приводу перманентних ремонтів комунального МРТ в Житомирській обласній лікарні.

В статті «Кому вигідно, щоб комунальний МРТ не працював?» ми обґрунтовували свою позицію тим, що поряд працює фірма «Експерт», чий МРТ знаходиться через стіну від комунального в обласній лікарні. І він працює практично без зупинок. А в той же час комунальний МРТ в Житомирській обласній лікарні не працював практично півроку.

Через вихід з ладу комунального магнітно-резонансного томографа в обласній клінічній лікарні ім. О. Гербачевського були змушені направляти пацієнтів на обстеження до приватних клінік. В зв'язку з цим було багато чуток. стосовно того, що комунальний МРТ спеціально ламають, щоб було більше звернень до комерційних МРТ.

Відео дня

Тоді редакція «20 хвилин» звернулася з запитом до управління охорони здоров'я Житомирської обласної державної адміністрації, та сьогодні ми отримали відповідь, що

"На даний час магнітно-резонансний томограф в КУ «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради працює. Ремонт блоку радіочастотного підсилювача, який вийшов з ладу 28 травня 2018 року, проводило ТОВ «ВАРІАС», м. Київ. За цей період блок ремонтували кілька разів, проте через кілька днів він знову виходив з ладу. На даний час блок відремонтовано. Виходили з ладу радіоелементи підсилювача радіочастотного блоку, які змінювались в процесі ремонтів, ймовірна причина поломки не встановлена".

На сайті нашого видання з'явилося повідомлення, що МТР працює ,та всі, кому необхідно пройти дане обстеження можуть записатися на прийом. Але наші читачі звернулися до нас с сумною новиною, що наразі знову МРТ не працює, запис на обстеження обіцяють поновити з лютого, але вже зараз працівники говорять про те, що черга є аж до липня. Щоб пройти обстеження раніше, можливо внести благодійні внески, але вони, як і членство в Лікарняній касі, суттєво не вплинуть на термін обстеження.

Ми отримали коментар від Анатолія Омельчука, завідувача відділення променевої діагностики обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського:

"Знову вийшли з ладу деталі блоку радіочастотного підсилювача. Саме перед Новим роком приїжджала фірма, яка відремонтувала блок. Були поставлені нові транзистори, але через кілька днів блок знову вийшов з ладу. Прийнято рішення закупити повний комплект нових транзисторів, на наступному тижні вони повинні бути вже в Україні. Вони замовлені з Америки. Як тільки транзистори прибудуть, ми їх поставимо та надіємось, що більше поломок не буде. Таким чином ми замінимо всі транзистори в цьому блоці.

З боку оплати за проведення обстеження ми підтверджуємо, що всі ті постанови та розпорядження залишаються в силі. Ніхто не відміняв ці документі, так що все буде, як раніше. Є перелік пацієнтів, яким ми будемо робити всі обстеження безкоштовно. Ми не комерційна установа. Також мі маємо надію, що на початку лютого ми вже будемо приймати пацієнтів".

Нагадаємо, що саме встановлення комунального МРТ в 2015 року нагадувало звичайнісінький детектив та відбувалося з акціями протесту з боку активістів. Через силу вдалося відстояти МРТ та прилад запрацював з червня 2016 року. На будівництво приміщення для установки МРТ всього було виділено 1 млн. 110 тис. грн.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Елена Кондратькова

    В частных МРТ работает как часики. Или за миллионы купили "не повезло" или нефиг экономить на врачах, идите   платите. Когда вы наедитесь???? Как детям маленьким кровь из вены сдать??? Почему вакцины не качественные???? А ответ на все перечисленные и не перечисленные вопросы - а Васька слушает, да ест свою икру ложкой, бултыхая мохнатые лапы в теплом море...
  • Lika Evtyshok

    Мабуть це комусь вигідно.
  • Оля Еско

    Правда жизни
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up