Чи врятують депутати міської ради дітей хворих на фенілкетонурію?

Чи врятують депутати міської ради дітей хворих на фенілкетонурію?
Нещодавно журналісти «20 хвилин» писали історію двох сімей у яких сталася біда. Їхнім маленьким діткам поставили діагноз – фенілкетонурія. Їм необхідно дуже суворо дотримуватися дієти, яка потребує спеціального харчування з обмеженим вмістом білків. Батьки у відчаї, тому що сума на два тижні прийому харчування є величезною. Спецхарчування коштує дуже дорого, і батьки не знають, яке майбутнє чекає їхніх дітей.

Батьки неодноразово зверталися у різні інстанції для отримання спеціального харчування, проте їм відмовили у його видачі у зв’язку з відсутністю такого харчування у Житомирській області та коштів у бюджеті. При цьому сказали чекати, що у цьому випадку є неможливим та недопустимим.

Діти з таким діагнозом до трьох років повинні забезпечуватися із державного бюджету, а вже потім з місцевого. Але в нашій країні все як завжди: коштів немає і відповідно спеціального харчування також немає. Батьки в свою чергу звертаються у всі структури, але їм пишуть відписки: «Харчування не закуплене, грошей немає».

Тому, 28 липня в обласному департаменті охорони здоров'я відбулася комісія з цього питання, де також вирішували подальшу долю діток, щоб хоча б забезпечити спеціальною сумішшю їх до кінця року. Необхідні кошти, щоб протриматися до кінця року становлять близько 140 тис.грн. Після спілкування з керівництвом обласного департаменту охорони здоров'я матусі відправилися до міської ради, але і там їх чекала невдача. Заступник міського голови Олександр Бочковський категорично не хотів шукати альтернативи вирішення цієї проблеми. Однак після конструктивного діалогу та дискусій все ж було обіцяно дане питання винести на сесію міської ради, щоб хоч якось допомогти.

Відео дня

Тож чи зможуть допомогти депутати міської ради батькам, які не один місяць оббивають чиновницькі пороги буде відомо 29 липня, на черговій сесії міської ради. А батьки, в свою чергу, дуже сподіваються, що хоч хтось допоможе у цій тяжкій ситуації, адже врятувати життя дитини - справа благородна.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:49 На базі Класу безпеки житомирські рятувальники навчають підростаюче покоління азам безпеки 17:00 Як отримати компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб 16:41 Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію засуджених 16:20 32-річного чоловіка засуджено до довічного ув’язнення за жорстоке вбивство подружжя на Народиччині Від читача 17:10 Популяризуємо українське. У Житомирі проведуть безоплатний майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки 16:19 На базі 10 ЦНАПів області створено Центри рекрутингу 16:10 Містян просять бути готовими до відключень електроенергії 16:00 Житомир зустріне 11-й Чілдрен Кінофест 15:40 Патрульний знайшов гаманець із документами та повернув власниці 15:19 На Житомирщині судитимуть організовану групу, яка займалася контрабандою лісу photo_camera 15:00 Антициклон принесе в Україну сонячну і прохолодну погоду 14:40 Уряд затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертизи 14:18 Досі не вдається витягнути автівку, яка провалилася у фонтан на Михайлівській. ВІДЕО photo_camera 14:00 Внаслідок атак росіян по всій Україні можливі відключення електрики з 18 до 23 години 8 травня 12:40 У Звягелі всю ніч безрезультатно тривали пошуки безвісно зниклого 16-річного хлопця 12:35 Поблизу Миколаївки Звягельського району - масштабна ДТП з пожежею: загинуло двоє, травмовано троє людей photo_camera 12:20 У Житомирі вшанували борців з нацизмом з нагоди Дня пам’яті та примирення photo_camera 12:00 Він з 10 років мріяв служити в «Азові» 11:30 На Михайлівській вантажне авто провалилося у непрацюючий фонтан photo_camera 11:20 Росіяни знову атакували енергетику України - серйозно пошкоджені три ТЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up