У Житомирі триває фотовиставка «Погляд АТО»

У Житомирі триває фотовиставка «Погляд АТО»
У недільній школі Свято-Михайлівського кафедрального собору УПЦ КП 29 жовтня розпочала функціонувати уже відома житомирянам фотовиставка «Погляд АТО». Автором ідеї та самих фото є житомирський фотограф-аматор Леонід Шрайбікус. Художня обробка світлин належить студенту-четвертокурснику Житомирського державного університету імені Івана Франка Роману Іванчику.

Уперше відкриття фотовиставки відбулось 19 жовтня 2015 року в ЖДУ ім. І. Франка.

Мета проекту полягає у тому, щоб  показати через погляд людей, які бачили пекло, через їх особисті переживання – героїзм та нескореність усіх, хто захищав і захищає свою Вітчизну. За задумом, проект охопить 1000 облич  учасників АТО. Будуть серед них і військові, і медики, і кухарі, і механіки. У приміщенні недільної школи презентували перші 55 світлин експозиції.

Сестра Світлана – завуч недільної школи каже, що усі радо підтримали ідею, запропоновану Леонідом Шрайбікусом:

Відео дня

– За світлинами можна стверджувати, що Леонід – автор виставки, перебував у різних військових частинах, які знаходились на передовій, адже локація світлин різна. Така виставка спочатку була в ЖДУ ім. І. Франка, а потім уже – в нас. Ми радо погодились на фотоекспозицію, бо сьогодні наше підростаюче покоління має бачити своїх героїв. Так, їх тут зовсім небагато, але вони усі Герої.

Previous Next

Пані Світлана каже, що фото вражають своєю реалістичністю:

– Таке враження, що ці люди зараз насправді у цьому приміщенні. Серед усіх облич, є й фото випускника нашої  школи, тому нам вдвічі приємніше долучитися до цього проекту. Деякі з цих людей приходили до нас, залишали підписи на власних зображенням. Крім того, з дітьми ми робимо поробки для військових, відправляємо усілякі приємні дрібнички протягом усього їхнього перебування у зоні бойових дій.

За словами Сестри Світлани, виставка триватиме два тижні, після чого фотоекспозицію представлятимуть у різних навчальних закладах.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up