Якщо хочемо справжніх змін – ми маємо бути чесними

Якщо хочемо справжніх змін – ми маємо бути чесними

Після перемоги Зеленського в Україні з’явився термін «електоральний майдан». Зміна влади відбулася в мирний спосіб, коли перемогла абсолютно нова людина без жодного дня в політиці до цього.

Те, що відбулося, є одним з елементів політичної еволюції в країні. Дострокові вибори до парламенту мають стати продовженням цієї еволюції.

Про що я? Передусім про те, що в країні нарешті має з’явитися політична конкуренція між різними партіями. До цього вона була в бюджетах та обсягах реклами.

Зараз грошові ресурси, телеканали, підкуп голосів не будуть гарантувати результату! Ніхто до останнього дня не зможе точно сказати результати за мажоритарними округами. Можна сказати, а як же соціологія, вона ж показує настрої суспільства?

Відео дня

Соціологія точно показує загальнодержавний рейтинг і, як продемонстрували президентські вибори, соціологія на рівні держави співпадає з офіційними результатами виборів. Але зовсім інша справа з мажоритарними округами.

Вся соціологія, яка буде публікуватися на мажоритарних округах, буде спотвореною. Соціологічні компанії, яким можна довіряти, не будуть досліджувати окремі округи. Відповідно будуть з’являтися сотні нікому не відомих соціологів, які за гроші малюватимуть будь-які рейтинги.

Якщо ми хочемо змін, справжніх змін за суттю, а не лише за формою – ми маємо бути чесними. Ми усі: партії, політики, журналісти, виборці.

Бути чесними для партії означає не продавати місця в списку, не розмінюватися інтересами виборців на противагу інтересам спонсорів, не брати в партії корупціонерів та корупційних грошей.

Бути чесними для політиків означає не обіцяти виборцям того, що не плануєш робити, доносити до суспільства правду, навіть якщо вона йде у розріз із партійною чи політичною позицією. Ставити інтереси країни вище власних або партійних інтересів.

Бути чесними для журналістів – не продаватися цілими колективами при зміні власника каналу або сайту, висвітлюючи новини необ’єктивно та в інтересах власників. Не публікувати замовні статті з неправдивою або сумнівною інформацією.

Бути чесними для виборців означає не продавати свій голос за дитячий майданчик, квитки в кіно або продуктовий набір. Вивчати програми кандидатів та партій, не піддаватися на маніпуляції і робити свідомий вибір.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up