Віталій Бунечко про виклики 2020 року: коронавірус, «Велике будівництво» та плани на наступний рік

Віталій Бунечко про виклики 2020 року: коронавірус, «Велике будівництво» та плани на наступний рік

Протягом всього 2020 року Житомирську область чекала значна кількість викликів. Коронавірус, пожежі, карантинні обмеження, які значно стримували розвиток області, а також інші перешкоди – все це Житомирщина пережила всього за рік. 

Як область впоралася з нестабільною ситуацією, проблеми та успіхи 2020 року та плани на наступний рік – про це все розповів голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко в інтерв’ю для «20 хвилин».

  • <

    Відео дня
    /li>

Спочатку коронавірус. Житомирщина перша стикнулася з боротьбою з цим вірусом, тому що саме до нас з Ухані приїхали працівники на виконання дорожніх робіт. Ми перші вивчали, що таке ізоляція, перші летальні випадки також були на Житомирщині, перші поховання… На Великдень нас чекав ще один «подарунок» у вигляді масштабної жахливої пожежі. Робота Житомирської ОДА у грудні 2020 року значно відрізняється від січня 2020 року. Зараз ми виконуємо все, що необхідно для розвитку області, – будуємо садки, школи, дороги, працюємо з інвесторами, але маємо ще додаткове навантаження у вигляді пандемії та ліквідації наслідків пожеж.

Боротьба триває, вона потребує значних коштів, але ніякі кошти не зрівняються з цінністю людського життя. На жаль, ми втратили вже понад 570 жителів області. Тому ще раз звертаюся до усіх жителів області. Потрібно максимально убезпечити себе в тих умовах, що є зараз, дотримуватися карантинних норм. Якщо ми будемо робити те, що залежить від нас, то не будемо створювати зайве навантаження на наших лікарів, які зараз перебувають на передовій лінії боротьби з вірусом.

Вже відкрили такі медичні заклади в Дубрівці, Підлубах, Білилівці, Квітневому та Високому. Фактично завершені роботи у Биківці (Романівська територіальна громада), Краснополі (Краснопільська територіальна громада), Липному (Любарська територіальна громада) та Соколеві (Курненська територіальна громада). Це сучасні заклади з житлом для лікаря, комфортними можливостями для обстеження і лікування. Вартість однієї такої амбулаторії складає майже 9,5 млн грн. Загалом на їхнє будівництво передбачено 217 млн грн, з яких 24 млн – співфінансування з місцевих бюджетів. До кінця року нам потрібно завершити роботи по 17 амбулаторіях».

На будівництво стадіону було виділено 15 мільйонів 200 тисяч гривень. Кожен знає, як довго будувався цей «пам’ятник корупції». Але ми цю традицію завершимо. Сподіваюся, що вже наступний  футбольний сезон наш ФК «Полісся» буде грати на стадіоні «Полісся». Якщо до цього часу ми ще й здолаємо COVID-19, то у нас буде можливість прийти і подивитися матчі, бажаючі зможуть займатися на стадіоні спортом, фізичною культурою.

Неякісно виконували роботи, а тим часом купували собі дорогі автомобілі, потім влаштовували цирк в Антимонопольному комітеті. Блокували торги. Навіть організували публікацію замовних статей. Але не змогли придумати нічого краще, ніж фейк про те, що нібито «моя» луганська компанія переєструвалася в Києві, зайшла на Житомирщину і все тут забудовує. Абсолютна вигадка, адже у Луганську я не працював, а коли ця компанія перереєструвалася у Києві, мені довелося вивчити її трудовий шлях через ці публікації. Я взагалі працював у Маріуполі. Хай це залишиться на совісті тих, хто це вигадав. 

Незважаючи ні на що, будівництво доріг у нас по всій Житомирщині триває. І ми продовжимо це робити і наступного року, адже ми усі заслуговуємо на якісні дороги. Ось приклад: ми купуємо нові шкільні автобуси для шкіл Житомирщини, але шкода, що ця техніка їздитиме по розбитих дорогах. Тому ми крок за кроком будемо ремонтувати дороги і не будемо ламати ту техніку, яку купуємо. Практично всі дороги у нас введені в експлуатацію. Будемо працювати далі.

Ми здолаємо коронавірус, розвинемо нашу економіку, будемо будувати школи, амбулаторії, об’єкти культурної спадщини. Житомирщина туристично приваблива, і ми хочемо створити тут чудові умови, але для цього треба дуже багато ресурсів. Для того щоб були ресурси, потрібно, щоб економіка зростала. Ми продемонстрували, що вміємо досягати поставленої мети. Подолали нелегальний видобуток бурштину, значно скоротили незаконну вирубку лісу і продовжимо зводити її нанівець, натомість відновлюємо наші ліси. Нам є над чим працювати і куди прагнути.

Коментарі (1)
  • Volkin Volkin

    Мое мнение (субъективное).

    Уже полгода извиняюсь за то что я голосовал за нового президента.  Аваково-Зеленская республика просто обманывает людей, заставляя многих выезжать. на фоне сказок про желание прекратить войну - предложение возвести в абсолют украинский язык, плюя на права национальных меньшинств и разжигая вновь тяжёлую тему (русские в Украине это не россияне, а граждане своей Родины-Украины)

    По Житомиру - чинуши были в Коростене и радостно поддержали предприятие которое просто убивает природу (но при этом, наверное, нужное для кассы "слуг народа"),  приватизация ликеро-водочного Житомирского завода (неужели налоги частного лица будут выше за нынешнюю прибыль?),  страшное состояние тротуаров на вокзалах (попробуйте чемоданчик на колесиках повезти),  сказки про аэропорт, продажа нужным людям бурштыновых территорий, возвращение на свои места большинства коррумпированных полицейских ......  

    Ни одного большого предприятия не запущено, не восстановлено.....  нас отвлекают новой идеей - туризмом.....  

    Вера? вера со мной, но не в чинушей-нуворишей Украины.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up