Різдво в Німеччині – казково і надзвичайно смачно!

Різдво в Німеччині – казково і надзвичайно смачно!

Цьогоріч наш дописувач Андрій Козаченко святкував Різдво в Німеччині. Подорож Європою вже пять років є неодмінним подарунком житомирянина самому собі.

Торік була Польща та Чехія – цьогоріч Німеччина. Ми попросили поділитися цікавинками подорожі з нашими читачами. 

На традиційних різдвяних ярмарках у містах Східної Німеччини можна зустріти представників різних народів, які пропонують власну унікальну продукцію. Кулінарне пізнання розпочалося зі смакування традиційної угорської страви «Лангош». Це справжній шедевр мадярської кухні, дріжджова перепічка, яку готують в киплячій олії. У перекладі з угорської лангош - полум'яний. Тому його потрібно смакувати гарячим, змастивши часниковим соусом і, за бажанням, додавши сметану та сир. 

Відео дня

Також Андрій як шанувальник апітерапії (профілактика та лікування за допомогою продуктів бджільництва) розповідає про унікальний мед з додаванням прополісу, придбаний у польського пасічника. Шанувальники смакоти можуть вдосталь насолодитися такою традиційною німецькою смакотою як різноманітні ковбаски та гарячий «глювайн» - глінтвейн по-німецьки. Можна тут випити і гарячого пива. Однак, це, як мовиться, на любителя. А от звичайне холодне пиво в Німеччині п'ють багато і найрізноманітніших сортів. 

У передріздвяний час жителі Німеччини прикрашають свої будинки різдвяним типовим вінком з ялинових гілок з чотирма свічками. Прикрасу закріплюють вертикально або встановлюють на стіл. У першу з чотирьох неділь Різдвяного посту (адвенту) запалюється перша свічка, наступного тижня - друга і т. д. У кожному будинку, як і в кожному храмі,  також обов'язково пристуня Моравська зірка - симетрична об'ємна багатопроменева зірка, що символізує Віфлеємську зірку.

Крім іншого, жителі Німеччини готують надзвичайно атмосферне різдвяне печиво. І який же Weihnachten (Різдво) без різдвяного кекса (Дрезденського кекса) під назвою «Штоллен». Він символізує запеленутого маленького Христа. Готують його з важкого дріжджового тіста задовго до свят, щоб кекс встиг просочитися і стати ідеально смачним. Найбільш поширений вид штолленів має начинку з родзинок і цукатів, хоча популярні також варіанти з маком, горіхами або марципаном.

За словами Андрія, Німеччина захоплює чистими вуличками, рівними дорогами, будиночками, які наче втілилися в реальність з казки про Гензеля та Греттель. А ще жителі цієї чарівної країни показують приклад бережного ставлення до природи. Лісів тут ніхто не вирубує, адже це за загрожує серйозна відповідальність. Мало того, щоб зрізати дерево біля власного будинку, необхідно отримати спеціальний дозвіл і сплатити чималу суму. Крім того, жителі мають залишити досить високу частину стовбура від землі, аби там могли жити комахи. Ось це піклування про братів наших менших! 

«Їдучи автобаном, я помітив дивний міст над дорогою, який був зарослий чагарниками. Цікаво, може, він не працює? Адже ці зарослі якось резонують з тим порядком, який царить навкруг. Виявляється, це спеціальні містки для диких тварин! Аби вони могли без перешкод переходити дорогу», - розповідає Андрій.

Німеччина захоплює унікальними храмами та замками. Та й багато звичайних будинків  бережуть атмосферу Середньовіччя. Ті шедеври, які зазнали руйнації, тут бережно реставрують. Жителі цієї країни вміють берегти світ навколо себе та багато працювати для розвитку власної Батьківщини. Вболівають вони і за Україну, постійно слідкують за новинами нашого життя та щиро бажають, аби тут настав мир.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up