Житомирський «Пласт» відзначив своє 103-річчя на Михайлівській

Житомирський «Пласт» відзначив своє 103-річчя на Михайлівській
У Житомирі з 1 та 2 травня з 11:00 до 18:00 по вул. Михайлівській проходила виставка присвячена 103-річчю Національної скаутської організації «Пласт». На виставці усі охочі житомиряни мали змогу більше дізнатись про скаутський рух в Україні, організацію загалом і навіть записати туди своїх дітей.

Що потрібно знати молоді аби бути свідомими громадянами великої держави та нації, пишатися своєю історією і будувати світле майбутнє для України? Демонстрували представники національної скаутської організації «Пласт», які святкували 103-тю річницю від першої пластової присяги. Сьогодні «Пласт» одна з найактивніших організацій міста, що налічує майже півсотні учасників. У рядах школярська, студентська молодь і навіть діти від шести років.

Зустрілися пластуни на вулиці Михайлівська де презентували житомирянам свої кращі традиції.  

«Перед пластунами зараз стоять дуже серйозні виклики, власне вести до щастя свою Вітчизну. Багато пластунів зараз воює в АТО. Інші, які за станом здоров’я не можуть до цього долучатися, долучаються усіма іншими способами,  допомагають їм», - розповідає пластова виховниця Катерина Лозинська .

Відео дня

100 років тому як і тепер, головне завдання скаутської організації виховати національно свідому молодь і усіляко сприяти її розвитку.

«Пластунами можна стати у бідь-якому віці, у нас зараз є 5 вікових категорій, починаючи від 2 рочків і можна бути, я перепрошую, до смерті в «Пласті». Все залежить від бажання людини, від її навичок і від бажання реалізувати себе як у нашій скаутській організації так і зовнішньо в Україні в цілому», - поділився знаннями старшопластун Максим Остапчук.

Перехожі досить активно реагували на представлену виставку, часто підходили із запитаннями.Не обійшлося і без бажаючих записати у «Пласт» своїх дітей.

«Кожного року інтерес житомирян до нас стрімко зростає. Якщо декілька років тому люди з великим подивом дивилися на наші форми і часто уявлення не мали про нашу організацію, то сьогодні у цьому плані намітився великий прогрес. До нас часто підходять аби сфотографуватися (напевно дуже подобається наша форма), багато розпитують. За ці два дні виставки ми обмінялися контактами з багатьма батьками, що виявили бажання привести до нас свої дітей. Навіть уже отримали на руки декілька заповнених анкет», - коментує процес виставки прес-секретар житомирського ПЛАСТу Ганна Брильова.

Інформаційна довідка: «Пласт» — національна скаутська організація України, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і на провідників українського суспільства. Степан Бандера, Роман Шухевич, Любомир Гузар та Віктор Гурняк. Усіх цих людей об'єднує "Пласт". Саме у квітні 103 роки тому його заснували у Львові.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:56 Медичний висновок для тих, хто хоче взяти дитину в сім’ю, стане цифровим, а сам медогляд оптимізується - Мінсоцполітики 17:23 У Житомирі під час весняного загальноміського прибирання вивезено 866 м3 сміття, було залучено 288 працівників комунальних підприємств 17:00 Житомир попрощався із двома Захисниками - Олександром Рудюком і Дмитром Пінчуком 16:41 Найближчими днями у Житомирі потепліє до +25, очікується висока пожежна небезпека Від читача 16:43 Проєкт "БРАМА" об'єднує громадян державного та приватного сектору 16:20 Чемпіоном України з триатлону на суперспринтерській дистанції став представник Житомирської школи вищої майстерності Ілля Гончарук 16:05 Найкращі виробники міжкімнатних дверей в Україні (Новини компаній) 16:00 Виконком Житомирської міськради закупить на фронт 15 комплектів супутникового звʼязку і 50 дронів 15:40 17-річний житомирянин поїхав на роботу у Дніпро, а 17-річна дівчина з Радомишля гостювала у подруги - ювенальні поліцейські за тиждень повернули додому 16 дітей 15:21 Мешканців будинків по вул. Грушевського, 97 б та вул. Грушевського, 101 попереджають про призупинення водопостачання з 1 по 3 травня 15:00 На одній із вулиць Звягеля правоохоронці затримали чоловіка під час продажу боєприпасів за 4000 гривень 14:40 Ветеран з Житомирщини переміг у конкурсі "Варто почати власну справу" 14:20 Водія, який 13 квітня у Житомирі рухався смугою зустрічного руху, патрульні притягнули до відповідальності 14:00 Фокус передачі: які види шахрайства розповсюджені на Житомирщині і як не стати жертвою шахраїв 12:47 У Звягелі в ДТП травмувався 19-річний мотоцикліст: наразі він у лікарні у тяжкому стані 12:23 Житомир та область потребують донорської крові всіх груп з негативним резусом 12:02 У Хорошівській територіальній громаді надзвичайники ліквідували пожежу в господарчій будівлі, врятувавши від вогню гараж і будинок 11:40 Семеро чоловіків, серед яких - мешканці Житомирщини, намагалися перетнути кордон з Румунією на старій "буханці", їх затримали прикордонники 11:20 Рятувальники Житомирщини нагадали правила безпеки на Великдень 11:00 Гороскоп на 29 квітня - 5 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up