Яким має бути сучасний журналіст

Яким має бути сучасний журналіст

Працівники ЗМІ мають відповідати певним критеріям, адже від їх навичок та знань залежить їх робота у професійній діяльності. Працюючи у різних інформаційних сферах, є потреба у збагаченні своєї загальної освіти.

Найголовнішим критерієм має бути правдивість написаного та сказаного. Люди завжди хочуть почути правду, навіть якщо вона буде тяжкою та болючою. Також важливим для журналіста має бути вміння спостерігати, швидко аналізувати та негайно діяти.

Готовність до праці. Не всі можуть прокинутися вночі, зібратися за декілька хвилин та виїхати на нове журналістське завдання, але не працівники ЗМІ – вони повинні швидко зорієнтуватися та бути готовими до праці.

Не можна обійтися і без довіри до себе. Якщо журналіст має заплямовану репутацію – не одна сенсаційна новина не буде викликати довіри в аудиторії.

Відео дня

Нерідко бувають випадки, коли подія відбувається не заплановано, тоді працівник преси повинен запам’ятати якомога більше інформації, яка була озвучена, тому ще однією вимогою є «прокачування» своєї пам’яті.

Журналіст повинен вміти писати. Ви можете бути надзвичайно харизматичним інтерв’юером та телеведучим, але не кваліфікованим журналістом без навичок до написання публікацій та статей. Людина, що вміє писати, зможе писати для інформаційних агентств, друкованих медіа, для телебачення та реклами.

Вміння працювати з людьми. Журналіст не зможе взяти потрібне інтерв’ю, якщо не буде знати тонкощів спілкування між людьми, адже довіра та взаєморозуміння – це ключ до співпраці журналіста та респондента.

Також хочеться додати вагомий інструмент в роботі журналіста – мова. Потрібно завжди розуміти, які слова потрібно використовувати для тієї чи іншої теми, чи змогли ви передати цей настрій та почуття, щоб читач відчув те, що й ви. Не можна забувати й про те, що справжній український журналіст має писати виключно українською мовою, адже: «Мова – це наша національна ознака, в мові – наша культура, сутність нашої свідомості». 

Студентка-практикантка Валерія Дуравкіна

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up