Як правильно та безпечно занурюватись у воду на Водохреща. ПРАВИЛА

Як правильно та безпечно занурюватись у воду на Водохреща. ПРАВИЛА

Вже цієї суботи, 19 січня, українці відзначатимуть одне із великих релігійних свят – Водохреща.

З кожним роком все більше людей хоче зануритися у хрещенську ополонку. Тому у цей день питання безпеки на льоду та біля водоймищ набуває особливої актуальності, - інформує сайт Житомирської ОДА.

Цього року традиційно у м. Житомир свято Водохреща розпочнеться 19 січня о 10:00 год. у Гідропарку та триватиме до 16:00 год. Щоб жителям Житомира було комфортно, після занурення, кожен матиме змогу відігрітися в наметі. 

Для забезпечення безпеки населення під час масових купань, пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС Житомирщини перебуватимуть у черговому режимі й у будь-яку хвилину прийдуть на допомогу. 

Відео дня

За інформацією Управління ДСНС області, напередодні свята з метою профілактики нещасним випадкам, рятувальники посилюють роз'яснювальну роботу серед населення та патрулюють водойми. Також фахівці ДСНС спільно з водолазами проводять тематичні майстер-класи. Зокрема, 16 січня такі навчання відбуваються у містах Бердичів та Коростень, а 17 січня – у Новограді-Волинському та Житомирі.

Водолази продемонструють, як потрібно діяти, якщо людина провалилася під кригу та як допомогти постраждалому вибратися на берег за допомогою підручних засобів. З огляду на те, що купання у крижаній воді може бути небезпечним та мати негативні наслідки для людини, фахівці медичної служби навчать, як діяти після переохолодження в воді.

Якщо ви наважилися до занурення 19 січня, то пам’ятайте про  дотримання елементарних правил поведінки на воді та рекомендацій медиків щодо занурення у крижану ополонку:

  • неприпустимим є купання в необладнаних для цього місцях, без присутності представників Служби порятунку «101» і медичних працівників, а також купання дітей без нагляду батьків чи дорослих;
  • не допускайте скупчення людей біля ополонки, особливо дітей, оскільки є загроза провалитися під лід;
  • у жодному разі не можна пірнати у воду, заходити в ополонку необхідно повільно й обережно;
  • зимове плавання протипоказане людям при гострих і хронічних захворюваннях;
  • аби купання було комфортним, з собою необхідно мати рушник, а також комплект сухого одягу;
  • оптимальний час перебування в ополонці варто обмежити до 1 хвилини – трьох занурень цілком достатньо;
  • після купання потрібно зігрітися – розтерти тіло рушником, швидко перевдягнутися в суху білизну і випити гарячого чаю;
  • купання в крижаній воді під впливом алкоголю категорично забороняється.

Будьте уважними та обережними, бережіть своє життя та життя своїх близьких!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up