Як правильно та безпечно занурюватись у воду на Водохреща. ПРАВИЛА

Як правильно та безпечно занурюватись у воду на Водохреща. ПРАВИЛА

Вже цієї суботи, 19 січня, українці відзначатимуть одне із великих релігійних свят – Водохреща.

З кожним роком все більше людей хоче зануритися у хрещенську ополонку. Тому у цей день питання безпеки на льоду та біля водоймищ набуває особливої актуальності, - інформує сайт Житомирської ОДА.

Цього року традиційно у м. Житомир свято Водохреща розпочнеться 19 січня о 10:00 год. у Гідропарку та триватиме до 16:00 год. Щоб жителям Житомира було комфортно, після занурення, кожен матиме змогу відігрітися в наметі. 

Для забезпечення безпеки населення під час масових купань, пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС Житомирщини перебуватимуть у черговому режимі й у будь-яку хвилину прийдуть на допомогу. 

Відео дня

За інформацією Управління ДСНС області, напередодні свята з метою профілактики нещасним випадкам, рятувальники посилюють роз'яснювальну роботу серед населення та патрулюють водойми. Також фахівці ДСНС спільно з водолазами проводять тематичні майстер-класи. Зокрема, 16 січня такі навчання відбуваються у містах Бердичів та Коростень, а 17 січня – у Новограді-Волинському та Житомирі.

Водолази продемонструють, як потрібно діяти, якщо людина провалилася під кригу та як допомогти постраждалому вибратися на берег за допомогою підручних засобів. З огляду на те, що купання у крижаній воді може бути небезпечним та мати негативні наслідки для людини, фахівці медичної служби навчать, як діяти після переохолодження в воді.

Якщо ви наважилися до занурення 19 січня, то пам’ятайте про  дотримання елементарних правил поведінки на воді та рекомендацій медиків щодо занурення у крижану ополонку:

  • неприпустимим є купання в необладнаних для цього місцях, без присутності представників Служби порятунку «101» і медичних працівників, а також купання дітей без нагляду батьків чи дорослих;
  • не допускайте скупчення людей біля ополонки, особливо дітей, оскільки є загроза провалитися під лід;
  • у жодному разі не можна пірнати у воду, заходити в ополонку необхідно повільно й обережно;
  • зимове плавання протипоказане людям при гострих і хронічних захворюваннях;
  • аби купання було комфортним, з собою необхідно мати рушник, а також комплект сухого одягу;
  • оптимальний час перебування в ополонці варто обмежити до 1 хвилини – трьох занурень цілком достатньо;
  • після купання потрібно зігрітися – розтерти тіло рушником, швидко перевдягнутися в суху білизну і випити гарячого чаю;
  • купання в крижаній воді під впливом алкоголю категорично забороняється.

Будьте уважними та обережними, бережіть своє життя та життя своїх близьких!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up