Вулиці Житомира заполонив «Український генетичний код»

Вулиці Житомира заполонив «Український генетичний код»
У четвер, 21 травня, у рамках святкування Дня вишиванки, вулиці Житомира заполонили носії «генетичного коду українців». Саме так позиціонують вишиванку сьогодні українці. Тисячі житомирян прийшли на роботу і навчання у вишиванках, підтримавши таким чином всеукраїнське свято.

Цього року це уже не перше святкування Дня вишиванки. Попередньо його вже устигли відсвяткувати 14 травня, про що газета «20 хвилин» розповідала раніше. Однак це не применшило ентузіазму та кількості бажаючих одягнути ще раз «генетичний код українців».

По закінченні трудової частини дня, о шостій годині вечора, учасники акції зібралися навколо пам’ятника Шевченку, звідки великою колоною рушили Бердичівською через Михайлівську та Київську на майдан Соборний.

Відео дня

Рух транспорту був частково перекритий правоохоронцями, що супроводжували демонстрацію і  відновлювався по рівню просування колони. Проїжджаючі водії авто та громадського транспорту активно підтримували житомирян, що вигукували гасла «Слава Україні» та «Героям слава».

Представники скаутської організацї "Пласт" відмітилися розспівуванням патріотично-романтичних пісень.

Також заспівали і ніжних ліричних пісень.

Серед учасників акції було багато студентів,

викладачів та науковців

дітей,

людей літнього віку,

журналістів,

громадських діячів,

 Всі вони ішли у яскравих вишиванках, дівчата прикрасили свої голови національними стрічками, у руках майоріли українські стяги.

Свідомість деяких громадян дійшла о того, що і «другу людини» зшили вишиване вбрання.

Біля Михайлівського собору житомиряни вшанували хвилиною мовчання «Небесну сотню», а на майдані Соборному заспівали колективно «Гімн України».

Організатори заходу подякували присутнім за участь у відзначенні Всеукраїнського Дня вишиванки, відзначаючи, що усі на захід прийшли з власної волі і засвідчили, що є справжніми патріотами своєї держави.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:20 Рятувальники Житомирщини нагадали правила безпеки на Великдень 11:00 Гороскоп на 29 квітня - 5 травня 10:40 95-а окрема десантно-штурмова Поліська бригада ДШВ проводить набір добровольців 10:20 Благодійність як спосіб життя. Житомирський письменник Сергій Храпчук подарував українському дитячому центру в Латвії власні книжки Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 10:00 У чому небезпека гемофільної інфекції і якими вакцинами в Україні проводять профілактичні щеплення - роз`яснення від МОЗ 09:40 Час передавати покази електролічильника: як це можна зробити 09:20 За добу на війні росіяни втратили 1320 військових 09:00 29 квітня: все про цей день, яке свято, що не можна робити, прогноз погоди 16:28 Як на Житомирщині працюють мобільні медичні команди 15:50 На Житомирщині рятувальники проводять комплекс заходів задля безпечного святкування Великодня 13:00 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 28 квітня 12:02 На Житомирщині три заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу новонародженим у складних неонатальних випадках
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up