Владі може настати капець

Владі може настати капець

Сьогодні, 28 жовтня 2019 року, об 11:00 на площі Корольова відбулася акція протесту «Захисти своє право на чесний бізнес!», котру зібрали місцеві підприємці, що виступили проти українського законодавства, котре фактично знищує спрощену систему оподаткування малого та середнього бізнесу.

Йдеться про нещодавно прийняті Закони України № 128 та 129 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг (колишні законопроєкти №№  1053-1 і 1073 - авт). Українські підприємці впевнені, що дані документи стануть кроком до утискання прав споживачів та підприємців в Україні.

«Окрім власне бізнесу, від нових законів потерпатиме і споживач. Адже підприємці нестимуть додаткові витрати на придбання та обслуговування касових апаратів та утримання бухгалтера, що вестиме звітність роботи підприємства. Це, в свою чергу, не може не відобразитися на вартості товарів, робіт та послуг. Вони однозначно подорожчають», - розповідають майбутнє місцевого підприємства громадські активісти та небайдужі мітингувальники.

Відео дня

«Витрати підприємців на бухгалтерію та касове обладнання ляжуть на плечі споживача у вигляді підвищення цін на товари, роботи та послуги, а за порушення нами касової дисципліни – отримаємо штраф. Тепер у ДПС розв’язані руки, а захистити підприємця зможе лише суд», - бідкаються підприємці.

Підтримує загальне обурення з приводу утисків малого і середнього бізнесу м. Житомира, громадський активіст Ігор Малі.

«Я не знаю, чому так мало людей сьогодні вийшло на мітинг. Якась тисячна доля. А ця проблема, повірте, торкнеться усіх. Якщо на сьогоднішній день наш президент Зеленський не змінить своє оточення, то вже весною йому настане капець. І він вже не закінчить, як Порошенко, він закінчить гірше. Це зараз піде навантаження на ФОП українців. Я не виключаю такий варіант, що люди натовпом можуть поїхати і до Києва натовпом протесту. В першу чергу, ініціативу призупинення знущання над підприємцями мав взяти у власні руки мер нашого міста. Чому тут сьогодні немає людей Зеленського? Вони не думають головою, бо ніколи не були підприємцями. Шкода, що сьогодні ситуація в Україні тільки погіршується. І взимку вже владі весело точно не буде», - поділився власною думкою щодо проблем акції протесту пан Малі.

Насамкінець зазначимо, що підприємці України в черговий раз просять президента України отямитися та припинити наступ на малий та середній бізнес, оскільки саме ці люди є вагомими платниками податків до бюджету та створюють робочі місця.

Ірина Хоцька



 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up