«Вимоги задоволені частково»: протестувальники під стінами Житомирської ОДА. ОНОВЛЕНО

«Вимоги задоволені частково»: протестувальники під стінами Житомирської ОДА. ОНОВЛЕНО

Перша частина сьогоднішньої акції – підсумки попередньої діяльності мітингувальників. Наступний пункт акції – Житомирська міська рада.

Біля Житомирської ОДА 25 січня відбулася всеукраїнська акція проти тарифного геноциду.  

Як зазначають мітингувальники, після попередніх протестів відбулися певні зрушення на користь містян, проте, лише частково.

«Після проведення наших акцій є певні позитивні зрушення. На наші вимоги відгукнулася Житомирська обласна, міська, районна ради, які підготували звернення до Президента України з проханням знизити тарифи на комунальні послуги», - пояснює куратор мітингу, активіст Сергій Ткачук.

Відео дня

А 2 березня о 10:00 буде проведено нараду в Житомирській ОДА, де зустрінуться представники НКРЕКП, керівництво області, представник антимонопольного комітету, керівництво «Житомиргазу» та «Житомиробленерго». Також запрошені депутати Верховної Ради, представники президії обласної ради та керівництво Житомирської ОДА щодо задоволення прохання, яке висловили протестувальники 25 січня, на першій акції протесту.

«У нас готується проєкт меморандуму, який буде озвучено в суботу (27 лютого), під цим меморандумом підпишуться координатори з різних областей України. Це буде спільна заява, єдине що, ми розуміємо, що ця наша боротьба має бути більш організованою. Ми можемо скільки завгодно збиратися тут, але нам потрібно, щоб після кожної цієї акції був певний результат», - додає Сергій Ткачук.

Як наголошує активіст, частково результат є, адже є відповідь від керівництва області та міста:

«Міська рада знизила тариф на тепло на 3%. Але це не та знижка, на яку ми очікуємо. Обмеження по проїзду пенсіонерів в громадському транспорті – не зняті. Аудиту комунальних підприємств – не було».

Опісля протестувальники направилися до Житомирської міської ради. В сесійні залі зібралося близько 200 людей, переважно похилого віку.

Вони продовжують наголошувати на попередньо озвучених вимогах:

  • Зниження ціни на газ до 3-х гривень за 1 кубічний метр з врахуванням ПДВ;
  • Зниження ціни на електроенергію до 1 гривні за 1 кіловат-годину;
  • Зниження вартості тепло- та водопостачання.

Також вимагають зняття обмеження по проїзду пенсіонерів в громадському транспорті, проведення аудиту комунальних підприємств та повернення до власності громад мереж електро- та газифікації.

Протестувальники вигукують «Ганьба!» та вимагають виконання вимог.

Лера Наумова, Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up