Весняний призов: кого і коли заберуть до армії 2017-го

Весняний призов: кого і коли заберуть до армії 2017-го

Вже в квітні цього року в Україні розпочнеться весняний призов до армії України.

 

За кілька місяців в Україні відбудеться призов на строкову службу до армії. Військова мобілізація наразі не планується, проте в рамках призовної кампанії до армії заберуть українців віком до 27 років.

За законодавством на службу призиваються юнаки віком від 20 до 27 років, які перебувають на військовому обліку. Збройні Сили України регулярно проводять приписну компанію у військкоматах і забирають на службу на 1,5 року. Ті люди, кому виповнилося 18-19 років, також можуть піти служити в армію добровільно. При цьому в зону військових дій строковиків не залучатимуть. Також, відповідно до закону про військову службу, призовникам покладена одноразова матеріальна допомога в розмірі двох прожиткових мінімумів.

«Громадянам, які призиваються на військово-строкову службу в особливий нинішній період, окрім грошового забезпечення як військовослужбовців, для них зберігається робоче місце. При цьому військкомати враховуватимуть родинні обставини», – зазначив заступник військового комісара по роботі з особливим складом Житомирського ОВК полковник Олександр Рець.

Відео дня

Призов на строкову службу в Україні відбувається навесні і восени кожного року. Однак, поки ще невідомо, скільки мешканців Житомира і області потраплять до весняного призову. Минулого року на військово-строкову службу восени було призвано по Житомирській області 616 осіб.

У березні цього року вже розпочали свою роботу медичні комісії. А призов у Житомирі відбудеться у квітні-травні.

«На початку цього місяця для проходження медичної комісії до військкоматів почали викликати призовників. Це робиться для того аби визначити ступінь придатності до військової служби», – розповів заступник начальника відділу комплектування та призову майор Андрій Лазаренко.

Варто зазначити, що Законом України про військовий обов’язок і військову службу зазначено, що всі призовники зобов’язані приїхати за персональними повістками до військового комісаріату у зазначений термін. Якщо така повістка не надійшла, призовник має з’явитися у 10 - денний період після набуття чинності указу Президента про черговий призов громадян на військово-строкову службу.

За неявку призовника у зазначений термін передбачається адміністративна відповідальність. А за ухилення від призову на строкову службу призовникові загрожує обмеження волі на строк до трьох років (ст. 335 ККУ).

Хто має право на відстрочку від служби:

  • Ті, хто утримує непрацездатну матір або батька чи іншого родича.

  • Має дитину віком до трьох років.

  • Самостійно виховує дитину (без матері).

  • Має двох і більше дітей.

  • Має вагітну дружину або дружину-інваліда.

  • Є сиротою.

  • Має тимчасові проблеми зі здоров’ям.

  • Молодше 21 року і при цьому отримує освіту за денною формою.

  • Вчителі (на весь період роботи за фахом).

  • Медики (на весь період роботи за фахом).

  • Священики (на весь період роботи за фахом).

  • Поліцейські (на весь період роботи за фахом).

  • Підозрювані у кримінальних злочинах.

Хто може отримати звільнення від призову до армії:

Марина Михальчук

  • Непридатні за станом здоров’я.

  • Молоді люди старші 27 років.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up