У "Житомирводоканалі" пояснили, чим викликане екстрене хлорування води

У "Житомирводоканалі" пояснили, чим викликане екстрене хлорування води

Житомиряни часто скаржаться на жовтуватий колір води та її неприємний запах.

І не дивно, адже вода псується, біжучи по старих і іржавих трубах водопровідної системи. Особливо це було помітно після тривалого відключення води в Житомирі, внаслідок якого жовту воду було не те, що пити страшно, а навіть дивитися на неї.

 

26 вересня о 14. 30 в прес-центрі Житомирської міської ради відбувся брифінг заступника міського голови Олександра Фещенка та директора КП «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна щодо необхідності екстреного хлорування води у Житомирі.

За словами Олександра Фещенка, роботи з промивання та дезінфекції мереж системи подачі та розподілу води в місті Житомирі будуть проводитися з з 06.00 години 27 вересня до 8.00 години 28 вересня. У цей проміжок часу відбуватиметься хлорування мереж, тому протягом зазначеного періоду користуватися водою дозволяється тільки для господарсько-побутових потреб, а пити її категорично забороняється.

«Ми робимо це оголошення у зв'язку з тим, що у нас немає витриманого терміну, який необхідний – це декілька днів, а якщо конкретніше, то 3 дні. Минулого тижня було відключення води на 2,5 дні. Тоді були проведені ремонтні роботи. А у зв'язку з різким похолоданням і наближенням зимового опалювального періоду, нам потрібно провести додаткове хлорування всіх мереж водоканалу», - резюмував  він.

Відео дня

Також до житомирян  звернувся і Андрій Нікітін, який пояснив причину жовтизни води. Він зауважив, що вода, вмираючи, виділяє марганець, а очисні споруди, що розраховані на нормальну воду, не можуть впоратися з усім цим брудом. Для боротьби з цим хлорують воду.

Андрій Нікітін пояснив і причину термінового хлорування води: "А термінове хлорування спричинене виявленням індикаторів бактерій, що можуть нести потенційну небезпеку для людей. За результатами аналізів у воді були висіяні “ентерококи” та “загальна каліформа”.  Вони не смертельні, але можуть викликати хвороби у дітей та людей з ослабленим імунітетом, тому ми хочемо це зупинити».

Тому на завершення прес-конференції він пообіцяв, що після хлорування обов’язково проведуть повторні аналізи, щоб зрозуміти, що житомиряни знаходяться у безпеці. 

Юлія Довбня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:00 Житомир в Instagram: напередодні свята photo_camera 12:41 Ветерани можуть скористатися програмою безоплатного зубопротезування 12:20 Як потрапити до 1 класу дитині без прописки? Відповідає Департамент освіти Житомирської міської ради 12:00 Як тепер видалятимуть засохлі й пошкоджені дерева та обрізатимуть крони дерев на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків Житомирської громади Від читача 18:13 У Житомирі щотижня проводять ресурсні зустрічі для підлітків та молоді — як долучитися? 11:40 4 і 5 травня в Свято-Михайлівському кафедральному соборі відбудеться освячення великодніх пасок 11:18 На трасі Київ-Чоп пенсіонер на електроциклі зіткнувся з автівкою photo_camera 11:00 Дотримуйтеся заходів особистої та громадської безпеки упродовж Великодніх свят 10:40 У Житомирі у Великодню ніч буде посилено роботу громадського транспорту 10:20 У Житомирі неподалік ринку «Хмільники» пограбували пенсіонера 10:00 Трагедія у селі Поліське: застреленими з вогнепальної зброї знайшли цілу родину photo_camera 09:40 Окупанти втратили 1270 осіб за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 3 травня 2024 року щодо російського вторгнення 09:04 3 травня: все про цей день, яке свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:25 Четверо бердичівлян втратили понад 65 тисяч гривень через шахрайські схеми 17:00 Стартапи Житомирщини можуть отримати до $50 000 гранту від УФС та WNISEF 16:40 У Тетереві поблизу пішохідного мосту помітили жовту піну - екологи взяли проби води 16:20 Незаконна риболовля на річці Ірша: два чоловіки ловили рибу сітками 16:00 У Житомирі листоноша присвоювала пенсії, субсидії і гроші за періодику 15:39 На фронт від Житомира передали обладнання на понад 232 тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up