У житомирського «Епіцентру» немає жодного документу на будь що, є кримінальне провадження, але він зміг відкритися під час карантину

У житомирського «Епіцентру» немає жодного документу на будь що, є кримінальне провадження, але він зміг відкритися під час карантину

Під час карантину в Житомирі відкрився гіпермаркет «Епіцентр». Кількість відвідувачів одразу перевищила всі допустимі норми. 

Але яким чином з’явився гіпермаркет в Житомирі? Ми пам’ятаємо ті гучні скандали з вивозом отруйного ґрунту в район Малинського ринку та Станишівку. Були різноманітні комісії, але нічого не відбулося.  

Громадська рада піднімала питання законності будівництва гіпермаркету «Епіцентр» в Житомирі, але марно. Обласна влада відповіла, що не в її повноваженнях забороняти це будівництво, адже це компетенція міської ради. Але було повідомлено, що цим питанням займається поліція.

Ось так й сталося, що «Епіцентр» в Житомирі побудований без жодного дозвільного документу. Міська влада та міський голова тільки вводили в оману громадськість і депутатів. Про це можете подивитися у відеоролику.

Відео дня

А ми повертаємося до офіційних документів.

Так, Головне управління Держгеокадастру у Житомирській області на запит ГО «Громадська Оборона» надала дуже цікаву відповідь. Розглянемо її по пунктах.

Відповідно до відомостей, наданих Міськрайонним управлінням у Житомирському районі та м. Житомирі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області (далі - Міськрайонне управління), державний акт на право постійного користування землею ВАТ «Житомирнафтопродукт» за адресою: м. Житомир, Київське шосе, 4/2 в Міськрайонному управлінні відсутній.

Також зазначаємо, що за ВАТ «Житомирнафтопродукт» обліковується земельна ділянка площею 3,5946 та за адресою: м. Житомир. Київське шосе, 4/2 (договір оренди землі від 03.1 1.03 №91). Договір оренди не пролонгований.

Поземельна книга на дану земельну ділянку не відкривалась.

У місцевому фонді документації із землеустрою Міськрайонного управління наявні наступні матеріали стосовно вищезазначеної земельної ділянки:

- примірник договору оренди земельної ділянки від 04.09.2003 року;

- технічний звіт по встановленню зовнішніх меж Житомирського підприємства по забезпеченню нафтопродуктами 1 994 року;

- технічний звіт по встановленню зовнішніх меж земельної ділянки та підготовці   державного    акту   на   право    користування   землею   ВАТ «Житомирнафтопродукт» Київське шосе, 4/2, Київське шосе, 135 в м. Житомирі 2000 року.

Станом на 13.04.2020 року в Державному земельному кадастрі відсутні відомості про зареєстровані земельні ділянки за адресою: м. Житомир, Київське шосе, 4/2.

Отже, враховуючи вищевказане, надати відомості з Державного земельного кадастру у формі витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, яка знаходиться за адресою: м. Житомир, Київське шосе, 4/2, на даний час немає можливості.

Накази Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області щодо розпорядження даною земельною ділянкою не видавались, так як зазначена земельна ділянка не відноситься до земель сільськогосподарського призначення та розташовується в межах населеного пункту - м. Житомир. 

Спеціалістами Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області 28.10.2019 проведено перевірку додержання ПАТ «Нова лінія» земельного законодавства під час використання обумовленої земельної ділянки. В результаті перевірки встановлено, що рішенням 51 сесії 7 скликання Житомирської міської ради від 26.07.2019 № 1538 ПАТ «Нова лінія» надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, згідно з додатком, орієнтовною площею 3,5400 га комунальної форми власності із земель громадської забудови з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, що розташована за адресою: вул. Київське шосе, 4/2 м. Житомир. 

Однак, рішенням 53 сесії 7 скликання Житомирської міської ради від 17.09.2019 № 1595 ПАТ «Нова лінія» надано дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки, згідно з додатком, орієнтовною площею 3,5946 га комунальної форми власності із земель громадської забудови з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, що розташована за адресою: вул. Київське шосе, 4/2 м. Житомир та скасовано чинність рішення 51 сесії 7 скликання Житомирської міської ради від 26.07.2019 № 1538.

На земельній ділянці земель громадської забудови з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування будівель торгівлі площею 3,5884 га, що знаходиться за адресою: вул. Київське шосе, 4/2 м. Житомир, відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна від 16.10.2019 №184868538, розташовані належні на праві приватної спільної часткової власності ПАТ «Нова лінія» об'єкти нерухомого майна загальною площею 0,1850 га.

На момент перевірки право власності та користування на земельні ділянки під об'єктами нерухомого майна у ПАТ «Нова лінія» відсутні, що свідчить про факт використання вказаних земельних ділянок під вказаним нерухомим майном загальною площею 0,1850 га без зареєстрованого права.

Також проведеною перевіркою встановлено, що ПАТ «Нова лінія» використовує земельну ділянку у площею 3,5884 га із земель громадської забудови з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, що розташована за адресою: вул. Київське шосе, 4/2 м. Житомир шляхом будівництва торгового центру (відповідно до листа Слідчого управління ГУ НП України в Житомирський області від 22.10.2019 № 11486/24-2019).

На момент перевірки право власності або право користування земельною ділянкою площею 3,4034 га (без урахування площ під нерухомим майном обумовленого товариства) за ПАТ «Нова лінія» не зареєстровано, що є порушенням ст. ст. 125, 126 Земельного кодексу України. Рішення органу виконавчої влади про передачу вказаної земельної ділянки у власність або користування (оренду) ПАТ «Нова лінія» відсутнє, що у відповідності до ст. 1 Закону України «Про державний контроль за використанням та охороною земель» свідчить про факт самовільного зайняття земельної ділянки площею 3,4034 га.

Крім того, ПАТ «Нова лінія», на обумовленій земельній ділянці провело роботи по зняттю та перенесенню ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері здійснення державного нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі, а саме, Головного управління Держгеокадастру у Житомирський області, площею 2,00 га.

На момент перевірки спеціальний дозвіл Головного управління Держгеокадастру у Житомирський області на зняття та перенесення ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) земельної ділянки на загальну площу 2,00 га ПАТ «Нова лінія», не отримано, що є порушенням ст. ст. 168, 211 Земельного кодексу України.

Спеціальний дозвіл Головного управління Держгеокадастру у Житомирський області на зняття та перенесення ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) земельної ділянки у ПАТ «Нова лінія», відсутній, що у відповідності до ст. 1 Закону України «Про державний контроль за використанням та охороною земель» свідчить про факт невиконання умов зняття, збереження і нанесення родючого шару ґрунту на земельній ділянці загальною площею 2,00 га.

На правопорушника складено адміністративний протокол, але під час розгляду справи були встановлені обставини, що підпадають під дію пункту 8 статті 247 Кодексу України про адміністративні правопорушення: обставини, що виключають провадження в справі про адміністративне правопорушення, а саме встановлено факт самовільного зайняття земельної ділянки, внаслідок чого заподіяно значну шкоду у розмірі 521556,29 грн., яка у сто і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян. При розгляді справи зроблено висновок, що в порушенні є ознаки злочину, відповідальність за який передбачено частиною 1 статті 197-1 Кримінального кодексу України.

Керуючись статтями 125,126, п. б ч. 1 ст.211 Земельного кодексу України, а також ст. 1 Закону України «Про державний контроль за використанням та охороною земель» статтями 21, 24, 33, пунктом 8 статті 247, статтями 253, 276 -278, 283, пунктом 3 частини першої та частиною другою статті 284 Кодексу України про адміністративні правопорушення справу про адміністративне правопорушення закрито. 24.12.2019 матеріали справи передано до слідчого управління Головного управління національної поліції у Житомирській області для відкриття кримінального провадження.

Речниця поліції Житомирської області Алла Ващенко 5 травня повідомила в коментарі, що дійсно таке кримінальне провадження є. 

Але зараз постає питання вже до міської влади: яким чином під час карантину, без жодного документу на будь-яку діяльність, запрацював гіпермаркет «Епіцентр» в Житомирі?

А до поліції ми можемо звернутися з аналогічним запитанням, додавши ще одне: на якій стадії зараз знаходиться розслідування?

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up