У Житомирі вручили перші паспорти у вигляді id – карток. Фото

У Житомирі вручили перші паспорти у вигляді id – карток. Фото
У вівторок, 9 лютого, перші 20 осіб, які досягли 16 – річного віку отримали українські паспорти нового зразка у вигляді ID-картки.

Вручення нових документів відбулося  в приміщенні Житомирської обласної державної адміністрації.

Паспорти нового зразка громадяни, яким виповнилося 16 років, урочисто отримали з рук заступника голови Житомирської обласної державної адміністрації Ярослава Лагути.

«Я всіх вітаю з цією подією. Ми маємо наближатись до європейських цінностей і поширювати їх у нашій державі. Ви стаєте повноправними громадянами нашої країни і несете відповідальність разом з нами за долю українського народу. Тому це дуже символічна і важлива мить у вашому житті. Я переконаний, що це тільки початок у переході до зручного документообігу. Вірю в те, що найближчими роками на цій картці буде набагато більше інформації, ніж просто посвідчення особи», зазначив Ярослав Лагута.

Відео дня

Разом з заступником голови ОДА були присутні: керуючий справами Житомирської обласної  ради Іван Толочко та голова Державної міграційної служби у Житомирській області Олександр Радько.

«Ця електронна система дасть вам можливість замовляти адміністративні послуги без візиту в державні установи. Поки що, такі картки видаються тільки 16-річним, що свідчить про високу довіру уряду до вас, бо молодь є цвітом нації. І у ваших руках майбутнє нашої держави», відзначив Олександр Радько.

Також своїми сподіваннями, від паспорта нового зразка поділилася одна із щасливиць Катерина Базилюк.

 «Я дуже задоволена, що отримала id – картку. Вона мені дуже подобається, адже вміщає всю потрібну інформацію для нашого життя. Я сподіваюся, що незабаром буде додаткова інформація про резус крові, що допоможе у невідкладних медичних ситуаціях. Також завдяки їй я збираюся подорожувати за кордоном», ділиться враженнями Катерина Базилюк.

Нині на Житомирщині паспорт нового зразка можна оформити у Богунському та Корольовському районних відділах м. Житомира та ще семи районних підрозділах міграційної служби області, а саме: у Бердичівському, Новоград – Волинському, Коростенському, Коростишівському, Малинському і Попільнянському районах. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:48 За програмою «Енергодім» завершена модернізація ОСББ в Житомирі 16:19 Трьох викладачів професійного ліцею Житомира викрили на антиукраїнській агітації: заперечували воєнні злочини рф 16:00 У Житомирі трьом наркоділкам повідомили про підозру за виготовлення амфетаміну 15:40 На території Житомирської громади заборонено продаж алкоголю з 22:00 до 8:00 Від читача 18:13 У Житомирі щотижня проводять ресурсні зустрічі для підлітків та молоді — як долучитися? 15:20 На Бердичівщині поліція розшукує безвісно зниклого 42-річного чоловіка 15:00 У голови Житомирської ОВА - 15 радників: «Антикорупційний штаб» розповідає про одну з найбільш загадкових посад в Україні 14:40 У Станишівці вантажівка збила пішохода - чоловік в лікарні 14:20 В одному з сіл Житомирського району місцевий житель смертельно поранив сусідського кота з пневматичної гвинтівки 14:00 «Банківські працівники» з в’язниці спустошували рахунки пенсіонерів – на Житомирщині судитимуть злочинне угруповання photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: напередодні свята photo_camera 12:41 Ветерани можуть скористатися програмою безоплатного зубопротезування 12:20 Як потрапити до 1 класу дитині без прописки? Відповідає Департамент освіти Житомирської міської ради 12:00 Як тепер видалятимуть засохлі й пошкоджені дерева та обрізатимуть крони дерев на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків Житомирської громади 11:40 4 і 5 травня в Свято-Михайлівському кафедральному соборі відбудеться освячення великодніх пасок 11:18 На трасі Київ-Чоп пенсіонер на електроциклі зіткнувся з автівкою photo_camera 11:00 Дотримуйтеся заходів особистої та громадської безпеки упродовж Великодніх свят 10:40 У Житомирі у Великодню ніч буде посилено роботу громадського транспорту 10:20 У Житомирі неподалік ринку «Хмільники» пограбували пенсіонера 10:00 Трагедія у селі Поліське: застреленими з вогнепальної зброї знайшли цілу родину photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up